Cultuurfonds Noord-Holland steunt 'De Notenkraker' op de basisschool en 129 andere projecten

Cultuurfonds Noord-Holland heeft in het tweede deel van dit jaar ruim € 365.000 toegekend voor 130 projecten op het gebied van cultuur en natuur in de provincie Noord-Holland. Één van die projecten is een dansproject op basisscholen in samenwerking met de Nationale Balletacademie.
16 juli 2019
Cultuurfonds Noord-Holland steunt 'De Notenkraker' op de basisschool en 129 andere projecten
Fotocredits:
Stichting de Kunstbrigade Op School

Een aantal opvallende projecten:

Zicht op Schalkwijk
Historisch Museum Haarlem krijgt een bijdrage voor de tentoonstelling Zicht op Schalkwijk. Met deze tentoonstelling laat het museum Haarlemmers kennismaken met het huidige Schalkwijk en haar bewoners.

Het Vrije Vogel Festival 2019
Stichting Amsterdams Jeugdtheater Collectief krijgt ondersteuning voor het openluchtspel Het Vrije Vogel Festival 2019. Het vijfdaagse buitenfestival brengt kinderen tot en met 8 jaar in aanraking met theater.

De Notenkraker
Stichting De Kunstbrigade op School uit Alkmaar wordt ondersteund voor de dansproductie De Notenkraker. Voor dit project werken leerlingen van de basisschool toe naar een voorstelling met hulp van jonge dansers van de Nationale Ballet Academie.

Bringing the Dead Sea to Life
Stichting Artists for Nature Foundation krijgt een bedrag voor de tentoonstelling Bringing the Dead Sea to Life, geëxposeerd in het dorp Kortenhoef. De tentoonstelling brengt de schoonheid en kwetsbaarheid van het natuurgebied de Dode Zee in kaart.

Mede dankzij een aantal Cultuur Fondsen op Naam, waaronder het Sayers Fonds, het Van Lange Fonds, en het Bredius Fonds, zijn de projecten mogelijk gemaakt.

Overzicht toekenningen
In de bijlage staat per gemeente aangegeven voor welke projecten en investeringen de bijdragen bestemd zijn.

Aanvraag doen?
Nieuwe verzoeken voor ondersteuning kunnen het gehele jaar door worden gedaan voor bijzondere projecten in Noord-Holland. Alle informatie over aanvragen vind u op de pagina van het Cultuurfonds Noord-Holland.