Cultuurfonds Overijssel: 150.000 euro naar cultuur en natuur

Het Prins Bernhard Cultuurfonds Overijssel heeft in het tweede kwartaal van dit jaar 52 cultuur- en natuurprojecten mede mogelijk gemaakt, voor een bedrag van bijna 150.000 euro. Het geld kwam onder meer uit een aantal CultuurFondsen op Naam , waaronder ook uit het nieuwe Fonds Kleine Culturele Initiatieven Provincie Overijssel (KCIPO)
18 juli 2017
Cultuurfonds Overijssel: 150.000 euro naar cultuur en natuur

Bijzondere projecten
Een bijzonder project dat financiële steun krijgt is het festival Muziek bij de Buren, dat dit jaar in 4 Overijsselse steden wordt georganiseerd: Deventer, Enschede, Hengelo en Zwolle. Minstens 200 huiskamers, verdeeld over de wijken in deze steden worden omgetoverd tot een intiem podium waar lokaal opkomend en gearriveerd muzikaal talent optreedt. Bijzonder is bijvoorbeeld ook de musical Join the cigarbox revolution die door in Theater De Stoomfariek in Dalfsen zal worden uitgevoerd. De hierbij gebruikte zogenoemde 'cigarbox gitaren'  zijn van lege sigaardozen gemaakt. 

Ruim 8 ton voor cultuur en natuur in de regio
Het Prins Bernhard Cultuurfonds Overijssel heeft dit jaar ruim 800.000 euro om te investeren in cultuur en natuur in de provincie Overijssel. Dit geld is onder meer afkomstig van de BankGiroLoterij, Nederlandse Loterij, donaties en de jaarlijkse Anjeractie. Maar ook van de vele CultuurFondsen op Naam die bij het Prins Bernhard Cultuurfonds in beheer zijn.