Cultuurfonds Overijssel steunt 37 cultuur- en natuurprojecten met ruim € 100.000

Het Prins Bernhard Cultuurfonds Overijssel heeft in het laatste kwartaal van 2021 voor € 115.550 bijgedragen aan 37 bijzondere cultuur- en natuurprojecten in de provincie.
Zwolle, 23 december 2021
Cultuurfonds Overijssel steunt 37 cultuur- en natuurprojecten met ruim € 100.000

Het is elk kwartaal mogelijk om een financiële bijdrage aan te vragen voor een project. De criteria waar een aanvraag aan moet voldoen, zijn te vinden op de website van het Cultuurfonds. Hieronder lichten we enkele opvallende projecten toe, waar het bestuur deze keer van onder de indruk was. De volledige lijst met toekenningen uit deze vierde ronde.

Theater Onbeperkt

Stichting Kunstcircuit Deventer kan voor de voorstellingen van Theater Onbeperkt rekenen op een bijdrage van € 2.000. 

Het basisprincipe van Theater Onbeperkt is dat iedereen mee kan doen, mensen met en zonder beperking en dat de spelers centraal staan. Er wordt niet gedacht in beperkingen, maar juist in mogelijkheden. In 2022 zet het gezelschap vol in op live repetities en drie voorstellingen voor publiek in het Titus Brandsmahuis en de Deventer Schouwburg.

Digitaal archief voor Museum voor Heemkunde

Stichting Museum voor Heemkunde uit Almelo ontvangt voor de digitalisering van haar archief een bijdrage van € 5.000.

Het museum start een tweejarig project om de collectie te digitaliseren en te ontsluiten via de website en sociale media. Hierbij wordt een link gelegd naar de belevingswereld van jongeren om het erfgoed relevanter te maken voor deze doelgroep. Meer dan 35.000 objecten uit de collectie worden in het digitale registratiesysteem ingevoerd. Door de toevoeging van persoonlijke verhalen van Almeloërs, wordt ook meer betekenis gegeven aan de museale collectie. 

Musical ‘Old man on the Frontporch’   

Cigarbox Henri uit Dalfsen kan rekenen op een bijdrage van € 600 voor de voorstelling ‘Old man on the Frontporch’. 

Dalfsernaar Henri Grootenhuis neemt met zijn straatmuziekband The Boothill Stompers, een aantal gastacteurs, danseressen en zijn cigar box gitaarband The New American Farmers, het publiek mee op een tijdreis langs de geschiedenis van de cigar box gitaar. Het zelfgeschreven verhaal laat zien hoe een arme zogeheten sharecropper in 1936 op een katoenplantage in de Mississippi-delta van een bezemsteel en een oude sigarendoos zijn allereerste gitaar ontwikkelt. De voorstelling is op 12 maart 2022 te zien in de Stoomfabriek Dalfsen.