Cultuurfonds Overijssel steunt Kampen 75 jaar vrijheid en 71 andere projecten

Cultuurfonds Overijssel heeft in de derde vergaderronde van dit jaar in totaal meer dan 180.000 euro toegekend voor de ondersteuning van 72 projecten en investeringen op het gebied van cultuur en natuur in Overijssel. Één van die projecten is 'We'll meet again' ter ere van 75 jaar vrijheid in Kampen.
22 oktober 2019
Cultuurfonds Overijssel steunt Kampen 75 jaar vrijheid en 71 andere projecten
Fotocredits:
‘We’ll meet again’ viert de gezamenlijke vrijheid in Kampen

Enkele opvallende projecten:

Muziektheaterproductie Oost West
De Vriezenveens Harmonie kan rekenen op een bijdrage voor de muziektheaterproductie ‘Oost West’. Ter ere van het 100-jarig bestaan treedt de Vriezenveense Harmonie uit zijn comfort zone en buiten de gebaande paden met deze zelf ontwikkelde muziektheatervoorstelling. Daarin trakteert zij de Vriezenveense gemeenschap op een theaterstuk dat gebaseerd is op een eeuw aan lokale verhalen. De voorstellingen vinden plaats in de periode 19 t/m 27 juni 2020.

Aankoop audioguide kit
De Stichting Internationaal Oorlogsmuseum in Nijverdal ontvangt steun voor de aanschaf van een audioguide kit. De bezoeker kan hiermee in eigen tempo een rondwandeling door het museum maken, waarbij men via deze digitale apparatuur alle achtergrondinformatie krijgt.

Project 'We’ll meet again'
Stichting Kampen Partners krijgt ondersteuning uit het Cultuurfonds Kampen voor het overkoepelende programma We’ll meet again. De nadruk ligt op het weekend van 17 en 18 april 2020, wanneer het exact 75 jaar geleden is dat Kampen werd bevrijd. Onder de noemer 'We'll meet again' is het volledige programma een combinatie van ontmoetingsmomenten, waarin verzoening maar ook toekomstmuziek centraal staan.

Tentoonstelling ‘Blik, van conserven tot kunst’
De Stichting Deventer Verhaal kan rekenen op een bijdrage voor de tentoonstelling ‘Blik, van conserven tot kunst’ in Museum De Waag in Deventer te zien tot 1 maart 2020. In deze expositie wordt het honderdjarig bestaan van Deventer Blikstad gevierd. De tentoonstelling verhaalt vooral over het duurzame aspect van blik, de verschillende (design) toepassingen, blik in de gastronomie en een deel de (sociale) geschiedenis van Deventer als Blikstad.

Overzicht toekenningen
In de bijlage staat per gemeente aangegeven aan welke projecten ditmaal een bijdrage is toegekend door het Cultuurfonds Overijssel.

Aanvraag doen?
Op 9 december 2019 behandelt het bestuur van het Cultuurfonds Overijssel nieuwe aanvragen voor een bijdrage. Die kunnen tot 1 november online worden ingediend.