Cultuurfonds Pop Stipendium uitgereikt tijdens Eurosonic/Noorderslag

Ronnie Flex, Jacco Gardner en Pink Oculus. Dat zijn de drie genomineerden voor het eerste Cultuurfonds Pop Stipendium. Op zaterdag 20 januari 2018 wordt op Eurosonic Noorderslag bekend wie het prijzengeld van 10.000 euro in de wacht sleept. René Paas, commissaris van de Koning in Groningen, reikt de prijs uit.
10 november 2017
Cultuurfonds Pop Stipendium uitgereikt tijdens Eurosonic/Noorderslag

Met dit nieuwe stipendium wil het Prins Bernhard Cultuurfonds een veelbelovend popartiest of popband bekronen en stimuleren zich verder te ontwikkelen.

Ronnie Flex,  artiestennaam van Ronell Plasschaert, is een van de meest gestreamde artiesten op Spotify, ruim 250 miljoen views op YouTube, drie nummer 1-hits, diverse platina platen, twee hits in Duitsland en Oostenrijk, shows op Pinkpop en Lowlands. Momenteel tourt hij door Nederland samen met zijn band Deuxperience, naar aanleiding van zijn laatste album REMÍ. Dit album stond binnen een week op 1 en bevat onder andere dubbelplatina singles Energie en Plek als dit.

Multi-instrumentalist en producer Jacco Gardner maakte internationaal furore met zijn psychedelische pop albums, Cabinet of Curiosities (2013) en Hypnophobia (2015,) en met wereldwijde tournees. Daarnaast is hij actief in het elektronische duo Bruxas, de Zambiaanse psych band W.I.T.C.H. en werkt hij aan meerdere (experimentele) projecten vanuit Lissabon, Portugal. Thema’s als dromen en verwondering komen vaak terug in zijn werk.

Pink Oculus is het ‘no nonsense’ alter ego van Amsterdamse producer en zangeres Esperanza Denswil. Ogenschijnlijk moeiteloos lopen Hip Hop, Soul, Jazz, Electro en Pop in elkaar over, waarbij ze altijd opzoek is naar een innoverend en eigen geluid. Zij trad onder meer op op Eurosonic-Noorderslag, North Sea Jazz, Down The Rabbit Hole en Glastonbury (UK). Na het uitbrengen van EP Delicious (2016), werkt ze momenteel aan haar debuut plaat, welke in het nieuwe jaar verwacht wordt.

Jury
De artiesten zijn genomineerd op voordracht van Edwin van Andel, (programmeur, dj),  Imke Loeffen (De Nieuwe Oost, popmuzikant) en Joey Ruchtie (programmeur De Oosterpoort/boeker Eurosonic Noorderslag).

Ronnie Flex, Jacco Gardner, Pink Oculus