Cultuurfonds Utrecht steunt cultuur en natuur in tweede kwartaal 2021 met € 178.750

Het Prins Bernhard Cultuurfonds Utrecht heeft in het tweede kwartaal van 2021 52 projecten met een financiële bijdrage gesteund. In totaal is € 178.750 toegewezen aan cultuur en natuur in de provincie Utrecht.
15 juni 2021
Cultuurfonds Utrecht steunt cultuur en natuur in tweede kwartaal 2021 met € 178.750
Fotocredits:
Young Collectors Circle

Het is elk kwartaal mogelijk om een aanvraag voor een financiële bijdrage aan een project te doen. De criteria waar een aanvraag aan moet voldoen, zijn te vinden op de website van het Cultuurfonds. Hieronder lichten we enkele toekenningen toe. De volledige lijst met toekenningen uit deze ronde is te vinden op onze website..

Mirantibus Concerten in het Witte Kerkje Baarn

Stichting Mirantibus ontvangt € 5.000 voor het organiseren van de nieuwe concertserie ‘Mirantibus Concerten’ in 2022 in het Witte Kerkje in Baarn. De stichting organiseert daarnaast openbare masterclasses voor jong aanstormend talent. Stichting Mirantibus werd opgericht door artistiek leiders pianist Camiel Boomsma & klarinettiste Marieke Vos. Met de nieuwe (kamermuziek)concertserie brengen Boomsma en Vos grote namen uit de klassieke muziekwereld naar Baarn om concerten te geven die voor iedereen toegankelijk zijn. Bijzonder aan dit project is dat reeds gearriveerde musici samenspelen met jong talent. Daarnaast brengt men verschillende culturele disciplines bij elkaar. Zo worden lezingen en vertellingen met klassieke muziek gecombineerd.

Op het programma staan 8 concerten, met onder andere het pianokwintet van de vrouwelijke componiste Amy Beach, het hoorn trio van Johannes Brahms opus 40, en Mendelssohn’s Konzertstücke opus 114 voor twee klarinetten en piano. De bijdrage komt uit het Emmelot Vis Fonds, bestemd voor projecten en talent op het terrein van kamermuziek. 

Young Collectors Circle Festival

Stichting Art Projects Amsterdam ontvangt € 5.000 voor het ‘Young Collectors Circle Festival’ dat tussen 26 juni en 11 december 2021 zal plaatsvinden in Utrecht. Met een breed scala aan activiteiten opent Young Collectors Circle in Utrecht de deuren van de hedendaagse kunst voor een nieuw publiek. Het festival is verdeeld over vier momenten in het jaar, waarbij per event gekozen is voor een andere focus. De edities duren elk één dag en worden verspreid over diverse locaties binnen Utrecht. Met een breed aanbod aan lezingen, artist talks, tentoonstellingen, studio- en collectiebezoeken laten ze de kunstwereld op een nieuwe manier zien.

Robots in Captivity op Buitenplaats Doornburgh

Stichting Buitenplaats Doornburgh ontvangt € 8.000 voor het multidisciplinair project “Robots in Captivity” op Buitenplaats Doornburgh, dat tussen 1 juli 2021 en 9 januari 2022 te zien zal zijn op de gelijknamige buitenplaats te Maarssen. In het project ‘Robots in Captivity’ onderzoekt kunstenaar Bram Ellens samen met 24 andere ontwerpers, (podium)kunstenaars, wetenschappers en tech-specialisten de spanning tussen de mens en zelflerende robotica. De robotinstallaties vertonen menselijke emoties, zoals angst. Wie heeft de controle?