Cultuurfonds Zuid-Holland steunt met ruim 372.487 euro 74 natuur- en cultuurprojecten

Het Prins Bernhard Cultuurfonds Zuid-Holland draagt in het eerste kwartaal voor € 372.487 bij aan 74 bijzondere natuur- en cultuurprojecten in de provincie.
Den Haag, 8 april 2022
Cultuurfonds Zuid-Holland steunt met ruim 372.487 euro 74 natuur- en cultuurprojecten
Fotocredits:
Theatergroep Knars - Expeditie Koude Kermis

Hieronder lichten we enkele opvallende projecten toe waar het bestuur van onder de indruk is.

De volledige lijst met financiële bijdragen uit deze eerste ronde.

Expeditie Koude Kermis in Zuid-Holland

Theatergroep Knars uit Rotterdam ontwikkelt in 2022 een bijzonder nieuw poppentheater over de klimaatcrisis, met vluchtende ijsberen als poppen en de straat als decor. Het straattheater Expeditie Koude Kermis wordt tussen 1 juni 2022 en 1 juni 2023 op (openlucht) festivals op 21 locaties door heel Nederland opgevoerd, waarvan de eerste 8 uitvoeringen in Zuid-Holland plaatsvinden. Het theater kan rekenen op een bijdrage van € 7.500.

Festival Het Kleurrijke Idee in Delft

Stichting Theaternetwerk Delft organiseert op zondag 12 juni 2022 festival Het Kleurrijke Idee in het Rietveld Theater te Delft. Het project wil op een creatieve, theatrale manier laten zien wat er leeft in de stad. De festivalmakers gaan eerst op zoek naar ideeën van inwoners voor de stad, helpt ze vervolgens vorm te krijgen en aan te scherpen, waarna ze gedeeld worden en een podium krijgen. Door het gebruik van verschillende kunstdisciplines, krijgt het publiek een andere kijk op de zaak en wordt het idee op een ludieke, ‘andere’ manier onder de aandacht gebracht – bijvoorbeeld in een toneelstuk, via een raptekst, lied, een beeldend kunstwerk, reclamecampagne, een dans, standup performance of een installatie. Het festival wordt ondersteund met een bijdrage van € 1.500 uit het KVO Delft Fonds. 

Books that made History in het RMO

Van 20 juni t/m 4 september 2022 organiseren de Universitaire Bibliotheken Leiden i.s.m. het Rijksmuseum van Oudheden (RMO) de bijzondere tentoonstelling 'Books that made history' in het RMO te Leiden, in het kader van het themajaar ‘Leiden European City of Science 2022’. In de tentoonstelling, die door het Cultuurfonds wordt ondersteund met € 10.000, zijn 25 buitengewone boeken te zien die een sterke band hebben met de academische geschiedenis van de stad Leiden, een blijvende impact hebben gehad en tot op de dag van vandaag relevant zijn. Van Galileo Galilei tot Albert Einstein, en van Anna Maria van Schurman tot Anton de Kom. Experts en (bekende) ambassadeurs blazen ze met hun kennis, anekdotes en persoonlijke bespiegelingen nieuw leven in.