Cultuurprijs Overijssel uitgereikt aan Ralph Keuning en MINKA

De Cultuurprijs Overijssel is maandagavond 20 september uitgereikt in theater De Spiegel in Zwolle. Ralph Keuning, directeur van museum de Fundatie in Zwolle, mocht de prestigieuze prijs in ontvangst nemen. De Deventerse zangeres en elektro popmuzikant MINKA kreeg de Talentprijs uitgereikt. Beide winnaars ontvingen een oorkonde, kunstwerk en een geldbedrag van € 10.000. De Cultuurprijs wordt mede mogelijk gemaakt door Provincie Overijssel en het Prins Bernhard Cultuurfonds Overijssel.
21 september 2021
Cultuurprijs Overijssel uitgereikt aan Ralph Keuning en MINKA
Fotocredits:
Kasper Veenstra

Al eerder werd bekend dat Keuning en MINKA de prijzen in ontvangst mochten nemen. Uit meer dan 70 nominaties zijn zij gekozen door een vakjury en het bestuur van de Cultuurprijs Overijssel. Tijdens de uitreiking waren er meerdere optredens, onder andere van prijswinnares MINKA. Andries Heidema, commissaris van de Koning en voorzitter van het Cultuurfonds Overijssel, reikte de prijzen uit. Onder luid applaus nam MINKA haar prijs in ontvangst. "Ik heb één ding geleerd dit jaar en dat is dat ik het niet alleen kan. Ik heb mezelf uitgedaagd om niet meer op veilig te spelen en alles te geven. En daarbij hebben heel veel mensen me geholpen", aldus de zangeres. Ook museumdirecteur Ralph Keuning reageerde enthousiast op de toekenning: "Ik ben er stil van.”

Foto door Kasper Veenstra

Eerdere winnaars

In 2018 werd de Cultuurprijs uitgereikt aan violist Daniel Rowland uit Weerselo. De Enschedese danser Tiemen Stemerding werd uitgeroepen tot Cultuurtalent. Andere eerdere winnaars waren dirigent Carl Wittrock (2014) en rapper Typhoon (2014), cabaretier André Manuel (2015) en jeugdsymfonie-orkest De Vuurvogel (2015), schrijver Eus (2016) en zangeres Johanneke ter Steege (2016), rappers Rico & Sticks (2017) en pianist Evander Eijsink (2017).