Nominaties Museumtijdschrift Tentoonstellingsprijs 2021 zijn bekend

Een vakjury stelde de top 10 samen, nu kiest het publiek de winnaar. Stemmen op de favoriete tentoonstelling kunnen tot 4 oktober uitgebracht worden op www.tentoonstellingsprijs.nl. Stemmers maken daarbij kans op een kunstreis voor twee personen en 50 mooie prijzen. De winnaar van de Museumtijdschrift Tentoonstellingsprijs 2021 wordt op maandag 18 oktober bekendgemaakt en ontvangt € 10.000,-.
1 september 2021
Nominaties Museumtijdschrift Tentoonstellingsprijs 2021 zijn bekend

Stem & Win

Stemmen is mogelijk van 1 september tot 4 oktober op www.tentoonstellingsprijs.nl. Als museumbezoek vanwege corona niet mogelijk was, is de vraag: welke tentoonstelling stond bovenaan de verlanglijst? Er kan ook gestemd worden wanneer de tentoonstelling niet bezocht is. 

Genomineerden

De 10 genomineerden voor de Museumtijdschrift Tentoonstellingsprijs 2021 zijn:

  • ‘Van Goghs intimi – vrienden, familie, modellen’ in Het Noordbrabants Museum, Den Bosch
  • ‘Design van het Derde Rijk’ in Design Museum Den Bosch, Den Bosch
  • ‘Monet – Tuinen van verbeelding’ in Kunstmuseum Den Haag, Den Haag
  • ‘North & South, Middeleeuwse kunst uit Catalonië en Noorwegen 1100-1350’ in Museum Catharijneconvent, Utrecht
  • ‘Tell me your story. 100 jaar storytelling in Afrikaans-Amerikaanse kunst’ in Kunsthal Kade, Amersfoort
  • ‘Lucas Gassel’ in Museum Helmond, Helmond
  • ‘John Constable’ in Teylers Museum, Haarlem
  • ‘Boijmans Drive-thru in Ahoy!’ in pop-up Museum Boijmans Van Beuningen, Rotterdam
  • ‘Slavernij. Tien waargebeurde verhalen’ in het Rijksmuseum, Amsterdam
  • ‘Marinus Boezem. Alle shows’ in Kröller-Müller Museum, Otterlo

Prijsuitreiking 

De Museumtijdschrift Tentoonstellingsprijs 2021 wordt op maandag 18 oktober uitgereikt in het Drents Museum in Assen. Tijdens deze middag zijn tal van activiteiten georganiseerd. Adriana Esmeijer, oud-directeur van het Prins Bernhard Cultuurfonds, zal de prijs van € 10.000,- aan het winnende museum overhandigen.

Museumtijdschrift Tentoonstellingsprijs 2021

De Museumtijdschrift Tentoonstellingsprijs is een jaarlijkse publieksverkiezing van de beste tentoonstelling van het culturele jaar. Een vakjury bepaalt de 10 genomineerden, waarna het publiek wordt uitgenodigd om te stemmen. Net als bij de vorige edities krijgt het winnende museum een geldbedrag van € 10.000. Editie 2021 loopt van augustus 2019 tot en met juli 2021. Vanwege corona is de verkiezing in 2020 vervallen.

De vorige winnaar van de Museumtijdschrift Tentoonstellingsprijs is het Drents Museum met de tentoonstelling ‘Iran – Bakermat van de beschaving’.

Vakjury

De vakjury bestaat uit oud-directeur van het Prins Bernhard Cultuurfonds Adriana Esmeijer, tevens juryvoorzitter, directeur Vrije Academie Peter van Duinen en hoofdredacteur van Museumtijdschrift Marina de Vries.

Partners

De verkiezing is een samenwerking van Museumtijdschrift, het Prins Bernhard Cultuurfonds, de Vrije Academie, SRC Reizen, de VriendenLoterij en het Drents Museum.