Eerste half jaar resultaten 'Leve het geven' 2022

Het Prins Bernhard Cultuurfonds ondersteunt initiatieven op het gebied van cultuur in heel Nederland. In samenwerking met voordekunst wil het Prins Bernhard Cultuurfonds het (cultureel) ondernemerschap van initiatiefnemers stimuleren en crowdfunding in Nederland breder onder de aandacht brengen. Het Cultuurfonds wil initiatiefnemers die op eigen kracht middelen bijeen weten te brengen belonen voor hun inspanningen. De provinciale afdelingen van het Cultuurfonds droegen dit jaar tezamen in totaal al € 149.763 bij aan 224 crowdfunding campagnes van creatieve makers. Voor deze projecten werd in totaal ruim 1,5 miljoen euro opgehaald. Een geweldig resultaat!
14 september 2022
Eerste half jaar resultaten 'Leve het geven' 2022
Fotocredits:
Cabaretvoorstelling: Spijtig

Leve het geven

In 2021 is het Prins Bernhard Cultuurfonds gestart met het bijdragen via de provinciale afdelingen aan creatieve projecten op voordekunst en Cinecrowd, door middel van matchfunding. Projecten van individuele makers en instellingen op voordekunst en Cinecrowd kunnen een bijdrage ontvangen van het Prins Bernhard Cultuurfonds.

Voorbeelden gesteunde projecten

Meer weten over 'Leve het geven'?

Als je als maker of instelling een creatief idee hebt dat je mogelijk wilt maken door middel van crowdfunding, kan het Prins Bernhard Cultuurfonds door middel van een donatie bijdragen aan het project. Dit noemen we matchfunding.

Wil je meer weten over 'Leve het geven'? Kijk op de website!