Bijna half miljoen opgehaald met de 75e Anjeractie

De 75e Anjeractie, dit jaar voor het eerst in de vorm van een mobiele collecte, is voorbij. Er is een totaal bedrag van ruim 467.000 euro opgehaald. Wij bedanken alle donateurs voor hun bijdrage. Samen houden we cultuur in de buurt levend!
17 juni 2020
Bijna half miljoen opgehaald met de 75e Anjeractie
Fotocredits:
Trombonist Nicolai van Stolwijk (13)

De deelnemende verenigingen en stichtingen ontvingen samen meer dan 45.000 giften met een totaal bedrag van ruim 467.000 euro. Als Cultuurfonds zijn we verheugd om al 75 jaar lang de jaarlijkse Anjeractie mogelijk te maken, waarmee verenigingen geld kunnen inzamelen voor cultuur in de buurt. 

Meer dan 20.000 vrijwilligers konden dit jaar vanwege de coronacrisis niet langs de deur met hun collectebus. Juist in deze moeilijke tijd was het belangrijk om toch geld op te halen voor bijvoorbeeld de huur van de repetitieruimte, de aanschaf van een instrument of nieuwe kostuums. Daarom is voor deze 75e editie van de Anjeractie een mobiele collecte georganiseerd. 

75e jubileum Anjeractie

De Anjeractie is het eerste fondsenwervingsmiddel van het Cultuurfonds en ontstond in 1946. Vanwege het 75e jubileum mochten alle deelnemers dit jaar 100% van de opbrengst houden. 

Hedwig Paesbrugge was de afgelopen 20 jaar landelijk coördinator Anjeractie en gaat dit jaar met pensioen: " De laatste jaren hebben we geëxperimenteerd met meer innovatieve middelen, zoals een bus met een geïntegreerd pinapparaat, crowdfunding en dit jaar wilden we het gebruik van de QR-code onderzoeken. Ik ben er trots op dat we in mijn laatste jaar bij het Cultuurfonds met de mobiele collecte nog zoveel verenigingen hebben ondersteund." 

Wij willen alle donateurs hartelijk danken voor hun bijdrage. Dit jaar is dat misschien nog wel extra belangrijk vanwege de coronacrisis. Gelukkig zien we dat verenigingen nu voorzichtig weer met hun eerste repetities en bijeenkomsten beginnen. Samen houden we cultuur ook in de buurt levend! 

De vereniging in het Cultuurfonds Magazine

In het Cultuurfonds Magazine nemen we elk nummer een kijkje in de keuken van een vereniging. Met in het zomernummer 2020 de folkloristische dansvereniging Stedeker Daansers uit het Twentse 'stedeke' Diepenheim. "Folklore is folklore, daar sleutel je niet aan", aldus een van de verenigingsleden. Lees het volledige artikel online. Of ontvang gratis het Cultuurfonds Magazine vol cultuurtips, artikelen en interviews.

Structurele steun

Dankzij de steun van tienduizenden cultuurliefhebbers, stichtingen en bedrijven kan het Cultuurfonds alle initiatieven op het gebied van cultuur en natuur blijven ondersteunen. Dat doen we inmiddels al 80 jaar en dat blijven we doen. Wil je structureel steunen? Sluit je dan nu bij ons aan. Voor nog geen 3 euro per maand ben je al donateur.

Wil je meer weten over onze geefkringen, het instellen van een fonds op naam of waar jouw gift naartoe gaat? Lees verder op cultuurfonds.nl/geven.