Adriana Esmeijer uitgeroepen tot dé filantropie influential

Adriana Esmeijer, directeur van het Prins Bernhard Cultuurfonds, is door het filantropie-opinieblad De Dikke Blauwe uitgeroepen tot ‘invloedrijkste speler in de Nederlandse filantropie 2019-2020’.
12 november 2019
Adriana Esmeijer uitgeroepen tot dé filantropie influential

Adriana Esmeijer prijkt bovenaan de nieuwe ‘DDB100’, de jaarlijkse ranking van De Dikke Blauwe. Haar bijzondere rol als cultuurmakelaar was voor de jury een van de doorslaggevende factoren: met het Prins Bernhard Cultuurfonds koppelt zij succesvol filantropen en fondsen aan cultuurprojecten. Op deze manier heeft ze cultuur tot een populair geefdoel gemaakt.   

'Met haar brede visie op en kennis van de sector draagt Adriana Esmeijer bij aan professionalisering van de branche en de bevordering van de filantropie.'

Volgens de jury van de DDB100-lijst heeft het Cultuurfonds zich onder leiding van Adriana Esmeijer de afgelopen twee decennia ontwikkeld tot dé cultuur-matchmaker van ons land: 'Het grootste private cultuurfonds van Nederland neemt daarmee een unieke positie in binnen de filantropie. Dankzij het Cultuurfonds worden de dromen van zowel cultuurmakers als schenkers gerealiseerd. De jury roemt daarbij dat het niet alleen om cultuur met een grote c gaat, maar juist ook om de kleinere, lokale cultuurinitiatieven. 

Top 100 van influentials
De jaarlijkse ranking van De Dikke Blauwe is een overzicht van influentials die met innovatieve ideeën of door bijzondere bestuurlijke kwaliteiten een belangrijke en structurele bijdrage leveren aan ‘het goede doel’. Eerdere aanvoerders van de DDB-lijst waren onder andere Prinses Laurentien en Joop en Janine van den Ende.

Adriana Esmeijer wordt officieel gehuldigd als nieuwe nummer 1 van de DDB100 tijdens het congres ‘Civil Power’, dat op 14 november aanstaande wordt gehouden in Rotterdam. 

De DDB100 en opinieblad De Dikke Blauwe zijn initiatieven van Stichting Lenthe, uitgever van onafhankelijke media op het gebied van kunst, cultuur & filantropie.

www.lenthe.nl
www.dedikkeblauwe.nl