Festival Jolpop krijgt Lelyprijs

Het jaar 2019 is een nieuwe mijlpaal voor de vrijwilligers van Jolpop uit Lelystad: Pieter-Jan Niebeek en zijn medewerkers krijgen dit jaar de Lelyprijs van het Cultuurfonds Flevoland.
25 januari 2019
Festival Jolpop krijgt Lelyprijs
Fotocredits:
Jolpop 2018 - Natasja Kalsbeek

Van Buurtfeest tot popfestival
Jolpop begon ooit als jaarlijks buurtfeest in de Kunstwijkpark in Lelystad waar plaatselijke bandjes een podium kregen. In de afgelopen achttien jaar groeide het echter uit tot een popfestival met een landelijke uitstraling. Nog steeds staan er beginnende bandjes op het podium, maar popartiesten met een gevestigde naam sluiten Jolpop tegenwoordig af.  

De organisatie is in handen van een harde kern van enthousiaste vrijwilligers – jaarlijks aangevuld met extra handjes – en bewoners uit de wijk. Drummer Pieter-Jan Niebeek is sinds het begin de drijvende kracht achter Jolpop.

Jolpop 2019
Dit jaar staat de negentiende editie van Jolpop gepland voor zaterdag 13 juli.  Het evenement is gratis toegankelijk voor het publiek en start ’s middags met allerlei activiteiten voor kinderen.

Uitreiking Lelyprijs
De Lelyprijs van 2500 euro werd uitgereikt op woensdag 13 maart door Commissaris van de Koning, Leen Verbeek, tevens voorzitter van het Cultuurfonds Flevoland. Bij de Lelyprijs hoort een beeldje, dat is gemaakt door kunstenaar Siemen Bolhuis.  De andere genomineerden voor de Lelyprijs waren Kunstuitleen Art & Leen en Stichting Vrienden van de Bibliotheek Lelystad. De prijs gaat elk jaar naar vrijwilligers in de provincie die zich op een bijzondere manier hebben ingezet voor cultuur en natuur in Flevoland.