Film De Moderne Mecenas in première bij Eye

De film 'De Moderne Mecenas' schetst een beeld van een groep schenkers, die zich belangeloos inzet voor cultuur in Nederland. Wat drijft hen om dit te doen? En wat brengen ze allemaal voor moois teweeg met hun betrokkenheid?
8 oktober 2018
Film De Moderne Mecenas in première bij Eye

Deze moderne mecenassen hebben vaak een eigen fonds op naam bij het Prins Bernhard Cultuurfonds, waarmee ze vele mooie, bijzondere, interessante en onmisbare projecten steunen. Bij leven, als nalatenschap, of ter nagedachtenis aan een dierbaar persoon. 

De documentaire van Inge le Cointre en Paul Kramer geeft ook een kijkje achter de schermen van het grootste cultuurfonds van Nederland: kunstenaar Jasper Krabbé bezoekt samen met Adriana Esmeijer, directeur van het  Cultuurfonds, een bijzondere tentoonstelling in museum Kröller-Müller. Daar is te zien hoe kunstenaar Bart van der Leck zich kon ontwikkelen dankzij jarenlange steun van mecenas Helene Kröller-Müller.

De Moderne Mecenas ging op maandag 8 oktober 2018 in première in Eye Filmmusem in Amsterdam, met Joop van den Ende als gastspreker. Bekijk de film hier: