Film De Moderne Mecenas in première bij Eye

De film 'De Moderne Mecenas' schetst een beeld van een groep schenkers, die zich belangeloos inzet voor cultuur in Nederland. Wat drijft hen om dit te doen? En wat brengen ze allemaal voor moois teweeg met hun betrokkenheid?
8 oktober 2018
Film De Moderne Mecenas in première bij Eye

Moderne mecenassen hebben vaak een eigen fonds op naam bij het Cultuurfonds, waarmee ze vele mooie, bijzondere, interessante en onmisbare projecten steunen. Bij leven, als nalatenschap, of ter nagedachtenis aan een dierbaar persoon. 

De documentaire van Inge le Cointre en Paul Kramer geeft ook een kijkje achter de schermen van het grootste cultuurfonds van Nederland: kunstenaar Jasper Krabbé bezoekt samen met Adriana Esmeijer, directeur van het  Cultuurfonds, een bijzondere tentoonstelling in museum Kröller-Müller. Daar is te zien hoe kunstenaar Bart van der Leck zich kon ontwikkelen dankzij jarenlange steun van mecenas Helene Kröller-Müller.

De Moderne Mecenas ging op maandag 8 oktober 2018 in première in Eye Filmmusem in Amsterdam, met Joop van den Ende als gastspreker. Bekijk de film hier:

Zelf schenken en nalaten?

Bij het Cultuurfonds kunt u uw eigen fonds instellen met een specifiek doel zonder dat u daar een aparte stichting voor hoeft op te zetten. Dat scheelt tijd, geld, administratie, beheer en u hoeft geen bestuur te benoemen.  

U kunt het Cultuurfonds ook begunstigen met een legaat, waarbij u in uw testament vastlegt dat u een bedrag, een effectenportefeuille of onroerend goed nalaat aan het Cultuurfonds. Samen met een groep vrienden of gevormd rond een bepaald thema een geefkring vormen, behoort ook tot de mogelijkheden. Lees meer over schenken, doneren en nalaten op cultuurfonds.nl/schenken.