Geef om cultuur en ontvang belastingvoordeel

Tijdens de kerst is het extra leuk om iets voor een ander te doen. Dan bent u bij het Cultuurfonds aan het juiste adres.
16 december 2019
Geef om cultuur en ontvang belastingvoordeel

Van studiebeurzen en exposities, tot letteren en natuur: wat van waarde is, dat steunt het Cultuurfonds. Jaarlijks gaat het om meer dan 3500 projecten. Als donateur kunt ook u bijdragen aan deze doelen! Extra leuk is dat schenken belastingvoordelen met zich meebrengt. Kijkt u even mee?  

Giftenaftrek
Het Cultuurfonds heeft de culturele ANBI-status en is daardoor vrijgesteld van schenk- en erfbelasting. Uw gift komt dus geheel ten goede aan cultuur, natuur of wetenschap. U kunt uw gift aftrekken van de inkomstenbelasting. 

Rekenmodule
Wilt u het belastingvoordeel van uw gift eenvoudig berekenen, kijk dan op onze handige rekenmodule.

Schenkingsmodule
Om maximaal gebruik te maken van belastingvoordelen, kunt u een periodieke schenkingsovereenkomst met ons afsluiten. Door periodiek te schenken wordt uw gift namelijk volledig aftrekbaar. Dit kan via de schenkingsmodule. U legt uw gift dan voor tenminste vijf jaar vast.

Extra voordeel met de multiplier
De verlengde Geefwet geeft extra belastingvoordeel door in de aangifte gebruik te maken van de culturele multiplier. U kunt hiermee jaarlijks 25% meer opgeven aan de Belastingdienst dan het werkelijk geschonken bedrag, met een maximum van 5.000 euro per jaar. U kunt dus op deze manier ten hoogste 1.250 euro per jaar extra in aftrek brengen. De culturele multiplier kan in principe tot 2023 worden gebruikt in de aangifte en mogelijk ook daarna mits de Europese Commissie met verlenging instemt.

Benieuwd naar onze december cultuurtips?

Met dank aan haar donateurs, heeft het Cultuurfonds in 2019 tal van moois kunnen steunen. Bekijk hier onze leukste kunst-en cultuurtips voor de kerstvakantie!