Hendrik Muller Fonds doneert 500.000 euro aan het Themafonds Erfgoedvrijwilligers

De Stichting dr. Hendrik Muller’s Vaderlandsch Fonds subsidieert diverse culturele doelen van landelijke betekenis, zoals restauraties van rijksmonumenten, publicaties, prijzen en jonge veelbelovende Nederlandse studenten. Nu de erfgoedsector het moeilijk heeft, willen zij graag een steentje bijdragen aan het ondersteunen van de erfgoedvrijwilligers.
13 april 2021
Hendrik Muller Fonds doneert 500.000 euro aan het Themafonds Erfgoedvrijwilligers

Bijdrage voor erfgoedvrijwilligers

Het Hendrik Muller’s Fonds doneert 500.000 euro, die het Cultuurfonds gaat matchen met 500.000 euro zodat er dit jaar 1 miljoen euro beschikbaar is om kleine musea en erfgoedorganisaties en hun erfgoedvrijwilligers te steunen in deze tijden van crisis. Hiermee wordt een succesvol vervolg gegeven aan de Erfgoedvrijwilligersregeling van het Themafonds Erfgoedvrijwilligers die het Cultuurfonds in 2020 speciaal startte door de Coronacrisis. Vorig jaar werden 136 kleine musea en erfgoedorganisaties met een achterban van 10.000 erfgoedvrijwilligers gesteund met een totaalbedrag van 560.000 euro.

Openstelling Erfgoedvrijwilligers regeling educatieve middelen 

Kleine musea en erfgoedorganisaties kunnen nog t/m 30 april in aanmerking komen voor de aanschaf en verbetering van digitale en educatieve middelen. Er is een projectbijdrage van maximaal € 5.000 beschikbaar voor de aanschaf en vernieuwing van websites, digitalisering, publieksbegeleiding en -bereik. Klik hier voor meer informatie over de regeling en hoe je een aanvraag doet.

Over het Hendrik Muller’s Fonds

Stichting dr. Hendrik Muller’s Vaderlandsch Fonds subsidieert diverse culturele doelen van landelijke betekenis, zoals restauraties van rijksmonumenten, publicaties, prijzen en jonge veelbelovende Nederlandse studenten, zie voor meer info www.mullerfonds.nl/