Het Andere Festival brengt verhalen van álle Nederlanders

Tijdens de tour van Het Andere Festival worden verhalen opgehaald en verteld van álle Nederlanders met als doel bruggen te slaan en wederzijds begrip te vergroten.
5 februari 2020
Het Andere Festival brengt verhalen van álle Nederlanders
Fotocredits:
Roy Beusker Fotografie

Verhalen van Nederland, ongeacht kunstvorm of genre. Het Andere Festival brengt mensen in contact met bijzondere verhalen of zet alledaagse verhalen in de spotlights. Verhalen die raken, schuren, verbinden en je aan het denken zetten. Verhalen van ervaren, maar ook nieuwe makers en vertellers. Hoopvolle en kritische verhalen, die uitdagen tot reflectie, bruggen slaan en wederzijds begrip vergroten.

Het Andere Festival is een project van Fonds ZOZ.  Dit fonds op naam bij het Prins Bernhard Cultuurfonds heeft sinds 2017 ruim tachtig creatieve makers ondersteund, dwars door alle disciplines heen. Onze makers, waaronder muzikanten, theatermakers, beeldend kunstenaars en online creatieven, schetsen een inspirerend, wel degelijk ander, maar tegelijkertijd herkenbaar beeld.

Verhalen anno nú
Vanaf dit najaar tot 2022 toeren we met Het Andere Festival door Nederland en halen verhalen op die ons land anno nu vertegenwoordigen. Dit doen we door steeds een weekend in een andere stad neer te strijken met een multidisciplinair cultureel festival door en voor de stad. De eerste edities zijn in Tilburg, Almere en Maastricht. Na iedere editie van Het Andere Festival sluiten de lokale partners zich aan bij de landelijke Verhalenalliantie.