Urban theaterproducties gezocht!

Is jullie theater van plan om urban podiumproducties te programmeren? Het Cultuurfonds stimuleert dit met de Urban producties garantieregeling. Vanaf 1 januari 2021 tot 15 mei 2021 kunnen theaters weer een aanvraag doen.
15 oktober 2020
Urban theaterproducties gezocht!
Fotocredits:
Breaking collectief The Ruggeds ontving in 2020 een bijdrage voor de theatervoorstelling "Decypher". Door: Jorrit Lousberg

Over de Urban producties garantieregeling

Met deze regeling worden theaters gestimuleerd om (meer) urban producties op te nemen in de programmering. Zo kan nieuw publiek worden aangesproken en opgebouwd voor de langere termijn. Met deze regeling kan het mogelijke risico dat het podium loopt, worden verlaagd. 

Het gaat om een garantiebijdrage. We dragen dus niet bij aan de productie zelf, maar geven de theaters een vangnet. Als uit de financiële afwikkeling blijkt dat men (deels) uit de kosten komt voor de desbetreffende voorstelling, dan wordt de toekenning van het Cultuurfonds deels of helemaal niet uitbetaald.

Voor wie?

Heeft jouw theater een urban productie in de planning? Zowel urban dans als urban theaterproducties maken kans op een toekenning. Lees hier alles over de regeling en stuur je aanvraag, motivatie, de speeldata en de bijbehorende marketingstrategie naar ons op om in aanmerking te komen.

Deze producties werden eerder gesteund

Quake - Theater Utrecht en DOX
In Quake ontmoet het geëngageerde theater van Theater Utrecht dat van DOX, de broedplaats voor urban arts en (sub)culturen van nu. Samen maakten ze een energieke, ontwapenende en muzikale (dans)voorstelling over hoe het verleden in ons doorleeft. Acht hartstochtelijk eerlijke performers doen dansend, pratend en zingend hun verhaal.

Decypher - The Ruggeds
In Decypher ontcijferen 4 dansers van Breakdance collectief The Ruggeds, allemaal in een eigen chapter, de betekenis achter een getal. Hierin laten 4 makers van 1 crew die sinds 2005 samen zijn, ieder hun creativiteit de vrije loop laten en een eigen pad kiezen op zoek naar iets groots achter iets ogenschijnlijk minimaals.

Foto: Floris Heuer

Wanneer aanvragen?

Vanaf 1 januari 2021 tot 15 februari 2021 kunnen theaters een aanvraag doen.

Vanzelfsprekend wordt rekening gehouden met de maatregelen en de situatie ten gevolge van de coronacrisis. Indien nodig worden de indientermijnen verschoven.

Hoe doe ik een aanvraag?

Vanaf 1 januari 2021 tot 15 mei 2021 kunnen theaters en podia een aanvraag indienen, door het aanvraagformulier in te vullen en per e-mail te sturen aan theater@cultuurfonds.nl.