Inspiratieprijs van Cultuurfonds Limburg voor natuurbehoud Nederland

Maastricht, 5 oktober 2017
Inspiratieprijs van Cultuurfonds Limburg voor natuurbehoud Nederland
Fotocredits:
Jonathan Vos Photography

Het Cultuurfonds Limburg kent de Inspiratieprijs 2017 toe aan drie bijzondere projecten omtrent natuurbehoud in de provincie.

Stichting Sjweikeser Rèngelao ontving de eerste prijs, Vlinderwerkgroep Nederweert de tweede prijs, en op de derde plaats kwam Stichting Landschap Horst aan de Maas/Groengroep Sevenum. Op 2 november werden de prijzen uitgereikt door Theo Bovens, Commissaris van de Koning en voorzitter van het Cultuurfonds Limburg.

De Inspiratieprijs gaat ieder jaar naar een persoon of organisatie met een bijzondere staat van dienst op het gebied van letteren, virtual art, e-culture, beeldende kunst, muziek, theater, dans, geschiedenis, monumentenzorg of het natuurbehoud in Nederland. De prijs bestaat uit € 10.000, verdeeld over drie prijzen. 

Dit jaar waren de natuurprojecten aan de beurt. De twaalf genomineerde initiatieven zijn verdeeld over heel Limburg en werken met deskundige en inspirerende kartrekkers. Ze vormen zonder uitzondering een inspiratiebron voor landschapsbeheer en natuurbehoud, óók buiten de eigen streek. De twaalf genomineerden krijgen als blijvende herinnering een eikenboom aangeboden