Jong Metropole violiste wint Outstanding Talent Award

Esin Yardimli Alves Pereira is de winnaar van de Keep an Eye Outstanding Talent Award 2017.
13 september 2017
Jong Metropole violiste wint Outstanding Talent Award
Fotocredits:
Pieter Kunnen

Zij ontving de award, een sculptuur en een in overleg te besteden geldbedrag, tijdens het laatste concert van Jong Metropole op zaterdag 9 september in het Muziek Centrum van de Omroep tijdens de Open Studio Dagen in Hilversum.

De Keep an Eye Outstanding Talent Award is onderdeel van het initiatief Jong Metropole. Esin Yardimli heeft zich tijdens Jong Metropole 2017 het meest onderscheiden als verbinder tussen klassiek en jazz en ontving daarom uit handen van directeur van het NJO Miranda van Drie een sculptuur en een te besteden geldbedrag. Het prijzengeld stelt haar in staat verder te werken aan haar muzikale ontwikkeling door specifieke lessen of masterclasses te volgen.

Esin Yardimli werd voorgedragen door de mensen die voor en achter de schermen betrokken zijn bij Jong Metropole. Het juryrapport: 'Vandaag de dag zouden we geen onderscheid meer moeten maken tussen verschillende muziekgenres. Het Metropole Orkest is een geweldig voorbeeld van een ensemble dat uniek is vanwege haar veelzijdigheid: van klassieke muziek tot jazz, soul en dance. Esin Yardimli Alves Pereira belichaamt deze filosofie. Ze heeft een klassieke achtergrond maar is ook een expert geworden in het spelen van jazzviool. Ze was de perfecte bruggenbouwer tussen de jazzmusici in het orkest en de meer klassiek geschoolde strijkers. Als concertmeester begreep ze het repertoire van Jong Metropole perfect en communiceerde ze goed met de strijkers, zodat de sectie klonk als één geheel. Tot slot bleek ze een fantastische soliste in het stuk Atchafalaya van Snarky Puppy.’

Het talenttraject is mogelijk gemaakt dankzij een jaarlijkse bijdrage van het Prins Bernhard Cultuurfonds en de Keep an Eye Foundation.