Kortingsactie | IDFA On Stage online

Van 18 november t/m 6 december is weer tijd voor het International Documentary Filmfestival Amsterdam (IDFA)! IDFA On Stage biedt makers vrije ruimte voor ontwikkeling, creativiteit en onderzoek als alternatief voor commercieel massavermaak en uniformiteit. Mail en ontvang een kortingscode om online documentaires mee te kijken.
16 november 2020
Kortingsactie | IDFA On Stage online

Net als in de beginjaren van cinema, experimenteren nieuwe media pioniers van nu volop met nieuwe vertoningsvormen en live-ervaringen. Met On Stage is IDFA specifiek op zoek naar projecten op het snijvlak van documentairefilm en podiumkunsten, waarin de live ervaring en interactie met het publiek centraal staan.

Kookworkshops ter voorbereiding op het einde van de wereld

Theatermaker Sien Vanmaele combineert theater met koken en eten in zintuiglijke performances. Met de klimaatverandering als belangrijkste drijfveer begon ze in 2019 haar Kookworkshops ter voorbereiding op het einde van de wereld. In deze voorstellingen verweeft ze haar interesse in voeding, de systemen eromheen en de impact ervan op het klimaat. 

De coronacrisis geeft haar initiatief nog een onverwachte extra lading. In deze voorstelling onderzoekt Vanmaele de mogelijkheden van thee als potentiële reddingsboei voor een nakende apocalyps. 

Tijdens deze virtuele performance ga je vanuit je eigen keuken op zoek naar een theeceremonie voor de toekomst. In kleine groepjes word je live door Sien begeleid tijdens dit zinnenprikkelende ritueel. Kan de rust van een theeceremonie ons helpen om onze apocalyptische gedachten te bedwingen?

Kortingscode

IDFA On Stage kwam tot stand met een bijdrage van het Cultuurfonds. Speciaal voor onze donateurs hebben we een kortingscode waarmee je je voor de onderstaande documentaires kunt aanmelden. Wil je de kortingscode ontvangen? Stuur dan vóór dinsdag 15 december 2020 een mail naar acties@cultuurfonds.nl met in de onderwerpregel ‘IDFA' en in de mail je naam en adres.

21- nov zat Online Stage 2 19:00 Little Ethiopia

27- nov vr Online Stage 2 20:00 Motto Live

22- nov zon Online Stage 1 19:00 Where is the Smoke?

22- nov zon Online Stage 1 22:00 Where is the Smoke?

25 nov woe Online Stage 1 16:00 Cooking Workshops to Prepare for the End of the World #6: Tea

25 nov woe Online Stage 1 19:00 Cooking Workshops to Prepare for the End of the World #6: Tea