Lancering Fonds voor Nieuw-West

Vanaf 20 juni is het buurtfonds voor Amsterdam Nieuw-West een feit.
Amsterdam, 13 juni 2018
Lancering Fonds voor Nieuw-West

Bewoners die zich inzetten voor de buurt en haar bewoners kunnen straks rekenen op brede ondersteuning, door de nieuwe samenwerking met de maatschappelijke beurs MAEX. Mensen en organisaties in Nieuw-West krijgen de kans om hun ideeën voor de wijk of stad te verwezenlijken. In Oost voorziet Fonds voor Oost al in deze behoefte, en met een feestelijke lancering omarmt ook Nieuw-West een eigen buurtfonds. Beide buurtfondsen zijn een initiatief van het Cultuurfonds en het Amsterdams Fonds voor de Kunst.

Het stadsdeel kent veel betrokken bewoners die hun buurt en medebewoners op hun duimpje kennen, met opvattingen over hoe de dingen beter kunnen. Maatschappelijke en culturele vraagstukken worden steeds vaker door deze burgers zelf aangepakt, bottom-up. Door samen te komen organiseren mensen zich voor meer groen, veiligheid, cultuur of saamhorigheid in hun buurt. Lokale initiatieven als deze kunnen veel betekenen voor bijvoorbeeld werkgelegenheid, gezondheid en integratie van Amsterdammers en nieuwkomers. 

Daarom dat we samenwerken met particulieren, vermogensfondsen, bedrijven, MAEX en Gemeente Amsterdam, om lokale fondsen in de stad aan te bieden. Door allen tijd, geld, kennis en middelen te investeren in de buurt kunnen bewoners hun wensen waarmaken.

Impuls voor ‘sector van onderop’
Het Fonds voor Nieuw-West is laagdrempelig, inclusief, simpel en snel. Er wordt geen onderscheid in disciplines gemaakt, het ondersteunt initiatieven gericht op bijvoorbeeld cultuur, welzijn, gezondheid, natuur en sport. Actieve betrokkenheid van buurtbewoners, de onderlinge verbinding van mensen en het verhogen van saamhorigheid in de buurt staan hierbij centraal. Geen ingewikkelde procedures, geen hoge eisen voor de aanvrager. Heb jij een goed idee waar bewoners uit alle buurten van Nieuw-West blij van kunnen worden? Dan ben je bij Fonds voor Nieuw-West aan het juiste adres.