Meer dan 200 Cultuurfondsbeurzen voor talentvolle studenten

Het Prins Bernhard Cultuurfonds kan dit jaar dankzij giften van particulieren meer dan 200 beurzen verstrekken aan talentvolle studenten die daardoor verder kunnen studeren of onderzoek gaan doen in het buitenland. Het gaat om een bedrag van bijna 2,3 miljoen euro. Dankzij giften van instellers van een fonds op naam bij het Cultuurfonds krijgen deze getalenteerde jongeren de kans hun ambities een stap verder te brengen.
6 juli 2022
Meer dan 200 Cultuurfondsbeurzen voor talentvolle studenten
Fotocredits:
De blij verraste studenten en de schenkers kwamen vandaag samen in Vondelpark/3 in Amsterdam om elkaar te ontmoeten en succes te wensen. | foto: Wessel Spoelder

CultuurFondsen op Naam

Driekwart van de studiebeurzen in 2022 komt uit CultuurFondsen op Naam die door het Prins Bernhard Cultuurfonds worden beheerd en besteed. Dat zijn fondsen van bevlogen particuliere schenkers, die via het Cultuurfonds hun eigen doelstelling ondersteunen, in dit geval aan een studiebeurs voor jong talent.

112 wetenschapsbeurzen

Van de 202 studiebeurzen gaan 112 beurzen naar studenten voor wetenschappelijk studie of onderzoek in het buitenland. Populaire studierichtingen binnen de wetenschap zijn geneeskunde, bestuurskunde en rechten.

De Verenigde Staten is bij de meeste studenten favoriet. Maar landen dichterbij huis stijgen in populariteit. Binnen de categorie Beeldende Kunst kiezen veel studenten voor opleidingen in België en Duitsland.

Sinds 2002 reiken wij Cultuurfondsbeurzen uit aan meer dan 2000 studenten.

Andere richtingen

Voor de richting Muziek zijn 38 beurzen toegekend, zowel voor studies als voor de aanschaf van instrumenten.

Op het gebied van Beeldende Kunst zijn 43 beurzen verstrekt voor een vervolgopleiding, waarvan elf voor een residency aan de Rijksakademie van Beeldende Kunsten.

Negen beurzen zijn toegekend in de categorie Theater, Dans & Film. Zo hebben wij in de laatste categorie een beurs uit kunnen reiken aan een student die de master Directing Animation aan de National Film and Television School zal volgen. Deze student maakt fantasierijke verhalen over persoonlijke en maatschappelijke problemen, over verantwoordelijkheid, het omgaan met trauma’s en het zoeken naar verbinding met jezelf en met anderen.

Meer weten?
Check https://www.cultuurfonds.nl/cultuurfondsbeurzen