Nieuwe fondsen op naam bij het Cultuurfonds

Bij het Cultuurfonds zijn er dit jaar weer nieuwe fondsen op naam bijgekomen, voor het ondersteunen van cultuur en natuur in Nederland. Zoals het Brolsma-Polling Fonds en het Arcadië Fonds.
11 maart 2020
Nieuwe fondsen op naam bij het Cultuurfonds
Fotocredits:
Huis Singraven. Door Martijn Gijsbertsen

Mevrouw Brolsma-Polling was jarenlang donateur van het Prins Bernhard Cultuurfonds. In haar testament legde zij vast dat ze met een legaat het Brolsma-Polling Fonds wilde instellen, zodat er na haar overlijden mooie projecten voor beeldende kunst kunnen worden ondersteund. Sinds 1 januari van dit jaar is het fonds in werking en gaat het Cultuurfonds steeds weer op zoek naar projecten die bij de wensen van mevrouw Brolsma-Polling passen.

Het Arcadië Fonds is ingesteld door een echtpaar met een voorliefde voor historische buitenplaatsen. Hun fonds wordt ingezet voor behoud van waardevolle buitenplaatsen. Tezijnertijd zal hun nalatenschap worden toegevoegd aan dit fonds.

Denkt u erover om een fonds op naam bij het Cultuurfonds in te stellen?

Wilt u met ons verkennen of u een fonds op naam kunt instellen, nu en/of voor later, neem dan vooral contact op. We gaan graag vrijblijvend met u in gesprek.