Popkanjers gaat ook in 2022 door!

Ook in 2022 kunnen acts uit Noord-Holland weer een aanvraag doen voor de Noord-Hollandse Popkanjers. Met deze financiële bijdrage van NH-Pop in samenwerking met het Prins Bernhard Cultuurfonds Noord-Holland kunnen zij de volgende stap zetten in hun muzikale carrière. In de eerste ronde van dit jaar hebben vijf pop-acts een bijdrage gekregen.
15 maart 2022
Popkanjers gaat ook in 2022 door!
Fotocredits:
POM

Eerste ronde

In de eerste ronde krijgen Johnny en M.Lucky geld voor een optreden. En Erik Reino, POM en Milou Mignon kunnen met geld uit de makersregeling hun project uitvoeren. 

De Popkanjers-commissie bestaat uit: Lisa de Jongh (Patronaat), Pien Feith (Friendly Fire), Barend Brieffies (Excelsior Recordings), Tobias Huveneers (Victorie Alkmaar), Sander Boschma (Artex Kunstenschool, Triade Huis van de Kunsten), Chris Dekker (De Bassist, Musicmaker, De Gitarist) en Frank Bond (NH-Pop, King Forward Records). De volgende aanvraagronde sluit op 23 juli 2022. 


Noord-Hollandse Popkanjers

Op 1 april 2021 lanceerde NH-Pop de Noord-Hollandse Popkanjers in samenwerking met het Prins Bernhard Cultuurfonds Noord-Holland. Deze nieuwe stimuleringsregeling voor popmuzikanten in Noord-Holland werd in 2021 al aan 33 acts uit de provincie toegekend.

Acts en bands kunnen een aanvraag doen van €500 voor een optreden via de ‘programmeringsregeling’ of €1000 euro voor een talentontwikkelingsproject om een ambitieus project te ondersteunen op weg naar de volgende stap in hun carrière, de zogeheten ‘makersregeling’. Dit doen zij samen met een poppodium uit hun regio. Dit podium is in het hele traject de partner en ook de persoonlijke ambassadeur van deze act.