Prins Bernhard Cultuurfonds is verhuisd naar De Nieuwe Liefde

Het Prins Bernhard Cultuurfonds is op 13 december verhuisd naar een nieuwe locatie in Amsterdam: 'De Nieuwe Liefde' aan de Da Costakade 102 in Amsterdam, een huis vol cultuur.
8 december 2022
Prins Bernhard Cultuurfonds is verhuisd naar De Nieuwe Liefde

Als huurder is het Prins Bernhard Cultuurfonds huisgenoot van cultureel podium 'De Nieuwe Liefde' waar onder andere literaire debatten, spoken word, poëzie en voordrachten worden geprogrammeerd.

Een huis vol cultuur

‘Een huis vol cultuur. Dat was een van onze wensen bij het zoeken naar een nieuwe locatie voor het Prins Bernhard Cultuurfonds. Toegankelijk, duurzaam en verwelkomend stonden ook hoog op de lijst. We zijn heel blij dat dat is gelukt met De Nieuwe Liefde’, aldus Cathelijne Broers, directeur van het Prins Bernhard Cultuurfonds.

De afgelopen veertig jaar zat het Prins Bernhard Cultuurfonds aan de Herengracht 476 in Amsterdam, als huurder van Hendrick de Keyser Monumenten. In die jaren is het aantal projectbijdragen aan cultuur en natuur flink gegroeid naar ruim 3.800 per jaar, met name door de introductie van CultuurFondsen op Naam van particulieren. Dat zijn er inmiddels meer dan 450.

150 miljoen euro voor cultuur en natuur

Cathelijne Broers: ‘En we groeien verder. De komende jaren, van 2022 tot eind 2025, investeert het Prins Bernhard Cultuurfonds 150 miljoen euro in cultuur en natuur in Nederland. Met kleine en grote projectbijdragen, over de volle breedte van cultuur en door het hele land.’