Rogier van Otterloo Award voor Jesse Passenier

Componist, arrangeur en dirigent Jesse Passenier ontving de Rogier van Otterloo Award 2017. De award is vernoemd naar de legendarische arrangeur en dirigent Rogier van Otterloo en wordt voor de tweede keer uitgereikt.
Kootwijk, 14 augustus 2017
Rogier van Otterloo Award voor Jesse Passenier

“Uit het werk van Jesse Passenier blijkt volwassenheid en zeer grote creativiteit. Zijn rijkdom aan ideeën komt zeer goed tot zijn recht dankzij zijn compositorische skills”, aldus de jury.

Jesse Passenier studeerde in 2013 cum laude af met een master compositie/arrangeren aan het Conservatorium van Maastricht. In 2012 werd hij toegelaten tot de prestigieuze Metropole Orkest Arrangers Workshop, waarin hij arrangementen schreef voor het Metropole Orkest. Vorig jaar richtte Passenier The Fluid Orchestra op, een orkest dat flexibel is in stijl en bezetting. Het eerst album van The Fluid Orchestra, Lit Scenes, verschijnt in maart 2018.

Rogier van Otterloo Award
De Rogier van Otterloo Award, vernoemd naar de legendarische arrangeur en dirigent, wordt dit jaar voor de tweede keer uitgereikt. De stimuleringsprijs ter waarde van € 5.000 is bestemd voor de meest talentvolle Nederlandse, of in Nederland woonachtige, jonge componist, arrangeur, dirigent en/of orkestleider van nu. Naast Jesse Passenier waren Leonard Evers en Tijn Wybenga dit jaar genomineerd voor de award. In 2016 ging de award naar de Duits-Hongkongse componist en orkestleider Zacharias S. Falkenberg. 

Jong Metropole
Jong Metropole is een unieke samenwerking tussen het NJO: Nationaal Jeugd Orkest, het Nationaal Jeugd Jazz Orkest (NJJO) en het Metropole Orkest. In Jong Metropole wordt het beste van verschillende muziekwerelden samengebracht: het excellente spel uit de klassieke strijkerstraditie en swing, improvisatie en timing vanuit de jazztraditie. Het initiatief is mogelijk gemaakt dankzij een jaarlijkse bijdrage van het Prins Bernhard Cultuurfonds en de Keep an Eye Foundation. 

De jury voor de award bestond uit componist, pianist en dirigent Christian Elsässer en gitarist en componist Anton Goudsmit.