Ruim 420 duizend euro opgehaald met de landelijke actie

De landelijke actie, voorheen de anjeractie, dit jaar voor de tweede keer in de vorm van een mobiele collecte, is voorbij. Er is een totaal bedrag van ruim 423.000 euro opgehaald. Wij bedanken alle donateurs voor hun bijdrage. Een begin van iets moois voor de lokale cultuur en natuur!
22 juni 2021
Ruim 420 duizend euro opgehaald met de landelijke actie

De deelnemende verenigingen en stichtingen ontvingen samen meer dan 32.000 giften met een totaal bedrag van ruim 423.000 euro. Als Cultuurfonds zijn we verheugd om al 76 jaar lang de jaarlijkse landelijke actie mogelijk te maken, waarmee verenigingen geld kunnen inzamelen voor cultuur in de buurt. 

Meer dan 20.000 vrijwilligers konden dit jaar opnieuw niet langs de deur met hun collectebus vanwege het coronavirus. Toch blijft het belangrijk om toch geld op te halen voor bijvoorbeeld nieuwe instrumenten of nieuwe kostuums, een nieuw decor of jubileumactiviteiten. Daarom is opnieuw een mobiele collecte georganiseerd. 

Over de jaarlijkse actie

De jaarlijkse landelijke actie, voorheen de Anjeractie, is het eerste fondsenwervingsmiddel van het Cultuurfonds en ontstond in 1946. 

Wij willen alle donateurs hartelijk danken voor hun bijdrage. Zo kunnen natuur- en cultuurorganisaties vol passie doorgaan met dat wat het belangrijkste is.  Cultuur dichtbij tot leven brengen!