Ruim acht ton aan 17 muziekpodia dankzij Kickstart Cultuurfonds

Kickstart Cultuurfonds heeft bekendgemaakt 808.923 euro aan 17 muziekpodia te doneren. Muziekpodia konden een aanvraag indienen om hun podium coronaproof te maken en zo het publiek op een veilige, goede manier te kunnen ontvangen wanneer dat weer mogelijk is.
14 oktober 2020
Ruim acht ton aan 17 muziekpodia dankzij Kickstart Cultuurfonds
Fotocredits:
De Haagse band Di-rect tijdens de NPO 3FM Awards in Paard, Den Haag. Foto: Nathan Reinds

Ondanks de verscherpte maatregelen die gisteren bekend zijn gemaakt, en de consequenties daarvan voor de culturele sector, wil Kickstart Cultuurfonds de sector – juist nu – blijven ondersteunen. De donaties zijn bedoeld om publiek weer te kunnen ontvangen en bedienen, zodra dat weer kan.

Onder de 17 podia zijn Simplon in Groningen, Luxor Live in Arnhem, PAARD in Den Haag en NIEUWE NOR in Heerlen. Hieronder een coronaproof optreden anno juli 2020 van de Nederlandse band EUT in poppodium Paard, Den Haag.

Op www.kickstartcultuurfonds.nl verschijnt elke week een overzicht van de toekenningen. Inmiddels zijn tien van de twaalf toekenningsrondes voltooid en bekendgemaakt. De komende twee weken maakt het fonds de laatste donaties aan producenten en musea bekend. Er kan niet meer worden aangevraagd.

Over Kickstart Cultuurfonds

Kickstart Cultuurfonds is een initiatief van de BankGiro Loterij, VSBfonds, het Prins Bernhard Cultuurfonds en de VandenEnde Foundation. Zij werken sinds 2012 samen in het Blockbusterfonds en hebben opnieuw de handen ineen geslagen. 

Met het nieuw opgerichte - en tijdelijke - Kickstart Cultuurfonds geven zij de culturele sector ondersteuning voor theaterproducties, tentoonstellingen en concerten in de anderhalvemeter-samenleving. Hiervoor is ruim 16 miljoen euro bijeen gebracht. 

Andere private fondsen en het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap hebben zich bij dit initiatief aangesloten: Stichting Droom en Daad, Ammodo, Fonds 21, Zadelhoff Fonds/Zadelhoff Cultuur Fonds, Fonds 1818 en Stichting Zabawas.