Saxofonist Mo van der Does wint Conservatorium Talent Award 2019

Mo van der Does van het conservatorium uit Amsterdam heeft de Conservatorium Talent Award 2019 gewonnen in de Verkadefabriek in ’s-Hertogenbosch. Van der Does ontving de prijs, een geldbedrag van 5000 euro voor talentontwikkeling en een podium tijdens de komende editie Jazz in Duketown, uit handen van Commissaris van de Koning Wim van de Donk.
18 mei 2019
Saxofonist Mo van der Does wint Conservatorium Talent Award 2019
Fotocredits:
Merlin Daleman

Mo van der Does
Van de acht finalisten kreeg Van der Does de meeste stemmen. De jury, bestaande uit Aad van Nieuwkerk, Bartho van Straaten, Rob Horsting, Sophie Blussé en Benjamin Herman, roemde de saxofonist: 

"Flair, durf, lef, duidelijke keuzes! Goeie stukken die goed in elkaar zitten! Prachtig soleren, met een mooie toon en indrukwekkende instrumentbeheersing!"

Mo van der Does speelt op zaterdag 8 juni op het podium aan de Markt tijdens Jazz in Duketown. De saxofonist volgt gitarist Prashant Samlal op, winnaar Conservatorium Talent Award 2018. 

Conservatorium Talent Award
Voor de Conservatorium Talent Award strijden conservatoriumstudenten uit verschillende disciplines tegen elkaar. Een professionele vakjury beoordeelde de talenten zaterdag op speltechniek, improvisatie, overtuigingskracht, creativiteit en presentatie. De prijs is voor de achtste keer onderdeel van Jazz in Duketown en wordt ondersteund door het Prins Bernhard Cultuurfonds Noord-Brabant.