Sieger White Award uitgereikt aan Liesbeth Piena

De Sieger White Award 2020 is op 2 september 2021 uitgereikt aan beeldend kunstenaar Liesbeth. Dit stipendium van het Prins Bernhard Cultuurfonds is voor getalenteerde kunstenaars tot 35 jaar uit Oost-Nederland. De Sieger White Award bestaat uit een bedrag van € 25.000 voor een publicatie, die tijdens een tentoonstelling in Mini galerie in Amsterdam wordt gepresenteerd.
2 september 2021
Sieger White Award uitgereikt aan Liesbeth Piena

Liesbeth Piena (Waalre, 1993) maakt krachtige, zeer grafische en bijna abstracte schilderijen waarin planten en natuurlijke landschappen worden teruggebracht tot essentiële vormen. Ze kijkt met een analytische blik naar de werkelijkheid, waarin kleine details haar aandacht trekken. Uit haar aandachtige observaties isoleert ze opvallende fragmenten en stelt daarmee nieuwe beelden samen. Piena zoekt naar de verborgen schoonheid en legt die bloot op doek of op papier in transparante lagen. Naast kleurrijke schilderijen, tekeningen en zeefdrukken zijn tevens haar textiele weefsels te zien die zijn geïnspireerd op de grafische patronen in de schilderijen.

Piena over het winnen van de Sieger White Award: “Het is een enorme eer om de Sieger White Award toegekend te krijgen voor mijn werk. Het geeft de mogelijkheid om mijn werk op een professionele manier te documenteren en te publiceren. Een mooi moment om terug te blikken en mijn praktijk als kunstenaar verder te verdiepen en ontwikkelen.”

Kunstenaarsechtpaar Sieger-White

De Sieger White Award is vernoemd naar het kunstenaarsechtpaar Fred Sieger (1902-1999) en Helen Sieger-White (1911-2010). Het stipendium wordt om het jaar door het Prins Bernhard Cultuurfonds uitgereikt en ondersteunt schilders (atelierschilderkunst) in de ruimste zin van het woord. De kunstenaar uit de regio Oost-Nederland moet al over een bescheiden oeuvre beschikken. Het stipendium is bedoeld als extra steun voor meer bekendheid voor zijn of haar werk.

Uitreiking

De Sieger White Award is uitgereikt op donderdag 2 september in Mini Galerie, in Amsterdam. Uit handen van Jan de Ruiter, voorzitter van de Sieger White Stichting met wie het Cultuurfonds deze prijs organiseert, heeft Liesbeth Peina de prijs in de vorm van een publicatie over haar werk: A Colour Has Many Layers ontvangen.