Stem voor de Museumtijdschrift Tentoonstellingsprijs 2019!

Wat was de favoriete tentoonstelling van het afgelopen jaar? Tot 1 oktober kan er worden gestemd op één van de 10 genomineerden voor de Museumtijdschrift Tentoonstellingsprijs 2019. Stemmers maken kans op een cultuurreis voor twee personen. De winnaar van de Museumtijdschrift Tentoonstellingsprijs wordt vrijdag 18 oktober bekendgemaakt en ontvangt 10.000 euro.
29 augustus 2019
Stem voor de Museumtijdschrift Tentoonstellingsprijs 2019!
Fotocredits:
Jana Kaminski

Genomineerden
Tot 1 oktober kun je stemmen op je favoriet van de 10 genomineerden voor de Museumtijdschrift Tentoonstellingsprijs 2019:

Prijsuitreiking
De Museumtijdschrift Tentoonstellingsprijs 2019 wordt vrijdagmiddag 18 oktober uitgereikt in Gemeentemuseum Den Haag tijdens de Dag van de Tentoonstelling, een publieksdag met tal van activiteiten. Adriana Esmeijer, directeur van het Prins Bernhard Cultuurfonds, zal de prijs van 10.000 euro aan het winnende museum overhandigen.

Vakjury
Adriana Esmeijer, directeur Prins Bernhard Cultuurfonds, is juryvoorzitter. De andere juryleden zijn Peter van Duinen, directeur Vrije Academie, en Marina de Vries, hoofdredacteur Museumtijdschrift.

Museumtijdschrift Tentoonstellingsprijs
De Museumtijdschrift Tentoonstellingsprijs is een jaarlijkse publieksverkiezing voor de beste tentoonstelling van het culturele jaar. De prijs is in 2018 gelanceerd ter gelegenheid van het 30-jarig jubileum van Museumtijdschrift, het grootste kunsttijdschrift van Nederland. In aanmerking komen tentoonstellingen die in de periode augustus 2018 t/m juli 2019 te zien waren in een Nederlands museum. De verkiezing geeft meer inzicht in de drijfveren van mensen om tentoonstellingen te bezoeken. Winnaar van de eerste editie is de tentoonstelling ‘Nineveh’ van het Rijksmuseum van Oudheden in Leiden.

Tweede editie
De verkiezing wordt dit jaar voor de tweede keer georganiseerd en is een samenwerking van Museumtijdschrift, het Prins Bernhard Cultuurfonds en de Vrije Academie. Nieuw is de geldprijs voor het winnende museum. Onder het stemmende publiek wordt dit jaar een reis verloot voor twee personen naar Madrid, Rome of Florence door SRC Reizen.