Talentprijs 2020 voor muzikant Michelle Samba

Muzikaal multitalent Michelle Samba (28) heeft dit jaar de Talentprijs van het Cultuurfonds Fryslân gekregen. Arno Brok, commissaris van de Koning en tevens voorzitter van het Cultuurfonds Fryslân, reikte deze nieuw ingestelde prijs gelijktijdig uit met de Friese Anjer 2020. Dat gebeurde op 9 december in het provinciehuis in Leeuwarden.
Leeuwarden, 10 december 2020
Talentprijs 2020 voor muzikant Michelle Samba
Fotocredits:
Fotobureau Hoge Noorden (Jacob van Essen)

Michelle Samba wordt gezien als het boegbeeld van de Friese talenten. Michelle is naast een veelgevraagd drummer een zeer gedreven en veelzijdig muzikant en wordt ook wel omschreven als een multitalent. Ze weet haar publiek steeds weer te verrassen met vernieuwende producties, waarbij ze zo'n beetje alles zelf doet.

De jury is ervan overtuigd dat Michelle gaat doorbreken met haar unieke en onderscheidende stijl in muziek, uitvoering en presentatie. Dat ze op verschillende vlakken flink aan de weg weet te timmeren blijkt ook uit het feit dat ze optreedt met artiesten als Claudia de Breij, Pink Oculus en De Toppers.

Talentprijs 

De Talentprijs wordt voor het eerst en gelijk met de Friese Anjer uitgereikt. Die onderscheiding bestaat sinds 1991. De Talentprijs is dit jaar in samenspraak met Friesland Pop toegekend en is bedoeld voor een begaafd persoon of een getalenteerde groep die een bijzondere, artistieke prestatie heeft geleverd binnen de popmuziek én de potentie heeft een succesvolle carrière op te bouwen door zich nog verder te ontwikkelen. 

Michelle Samba ontvangt naast een oorkonde 1.500 euro van het Cultuurfonds en 500 euro van Friesland Pop.

Jury

De jury voor Talentprijs 2020 bestond uit: Paul Giesen (zakelijk leider Popfabryk), Sjouke Nauta (directeur Friesland Pop), Titus van ’t Veer (projectmanager Friesland Pop) en Jan Blanksma, bestuurslid van het Prins Bernhard Cultuurfonds Fryslân.