Ruim 8,5 miljoen per jaar voor cultuur en natuur in de regio

Ruim 8,5 miljoen euro per jaar wordt door de provinciale afdelingen van het Cultuurfonds gegeven aan regionale en lokale projecten. Het Cultuurfonds heeft sinds 1946 in elke provincie een eigen afdeling, met de commissarissen van de Koning als voorzitter.
29 juni 2018
Ruim 8,5 miljoen per jaar voor cultuur en natuur in de regio

Op 25 juni 2018 was de directie van het Cultuurfonds te gast bij de kring van commissarissen om de plannen voor toekomstige investeringen in cultuur en natuur in de regio te bespreken.

Het Cultuurfonds krijgt jaarlijks zo'n 5.000 verzoeken voor financiële ondersteuning van projecten, waarvan het overgrote deel bij de provinciale afdelingen terecht komt. Onder toezicht van de commissaris van de Koning zijn in elke provincie speciale commissies aan het werk om al die aanvragen zorgvuldig te beoordelen.

Foto: V.l.n.r. Johan van Beem (adjunct-directeur), Jaap Smit (cvdK Zuid-Holland), Theo Bovens (cvdK Limburg), René Paas (cvdK Groningen), Han Polman (cvdK Zeeland), Johan Remkes (cvdK Noord-Holland), Adriana Esmeijer (directeur), Arno Brok (cvdK Friesland), Jetta Kleinsma (cvdK Drenthe), Willibrord van Beek (cvdK Utrecht), Clemens Cornielje (cvdK Gelderland), Thijs Tromp (bestuurssecretaris), Leen Verbeek (cvdK Flevoland) en Wim van de Donk (cvdK Noord-Brabant). Boele Staal (waarnemend cvdK Overijssel) ontbreekt op de foto.