OASE 2020 gaat naar deze 10 documentairemakers

Tien getalenteerde documentairemakers krijgen een toekenning uit OASE om hun filmplannen verder te ontwikkelen. Benieuwd wie zij zijn en wat zij maken? Lees dan verder.
17 juni 2020
OASE 2020 gaat naar deze 10 documentairemakers
Fotocredits:
Joris Postema. Still uit de documentaire Stop Filming Us (2020)

De tien documentairemakers die elk een bijdrage krijgen zijn:

Regisseur                       Project

Mete Gümürhan

The New Urban Tribe

John Albert Jansen

Vetkampstraat oh Vertkampstraat

Ditteke Mensink

Tot de Horizon geen Schepen meer

Esther Pardijs

Mono Poly

Joris Postema

De Kunst van het Helpen

Gabriëlle Provaas

Missie omgedraaid

Chris Teerink

Lof der Schaduwen

Daan Veldhuizen

Stilleven

Sonja Wyss

Getrouwd met een Bananenboom

Pim Zwier

Wilhelmina


Dit jaar investeren het Nederlands Filmfonds en het Cultuurfonds in totaal 77.820 euro in onafhankelijke documentaires met OASE 2020 - dat is ruim 10.000 euro meer dan vorig jaar.

OASE: vrijplaats voor onafhankelijke documentaire regisseurs

Work in progress van Esther Pardijs: de documentaire 'Deep Dark Blue'

Het Nederlands Filmfonds en het Cultuurfonds zijn in 2013 gestart met OASE, een vrijplaats die door onafhankelijke documentaire regisseurs kan worden aangevraagd om filmplannen te ontwikkelen voor lange documentaires met cinematografische kwaliteit.

OASE stimuleert de ontwikkeling van zogenoemde treatments - de verkorte versie van een script. Hiermee kan de documentairemaker in samenwerking met een producent werken aan de verdere ontwikkeling en eventuele realisering van de documentaire.

Mady Saks Fonds

De bijdrage van het Cultuurfonds komt vanuit een CultuurFonds op Naam, het Mady Saks Fonds. Dit fonds werd ingesteld door de in 2006 overleden cineaste Mady Saks. 

Aanvragen voor OASE 2021

In 2021 zal er opnieuw één aanvraagronde voor Oase zijn. Aanvragen kunnen uitsluitend bij het Nederlands Filmfonds worden ingediend vanaf januari 2021 tot een nog te bepalen datum in maart 2021. De aanvragen worden door de fondsen gezamenlijk beoordeeld. Ga voor meer informatie over de uiterste aanvraagdatum, richtlijnen en aanvraagprocedure: filmfonds.nl.