Tijdelijke stop Cultuur Innovatie Fonds Limburg

Het Cultuur Innovatie Fonds Limburg, bedoeld voor jou, de professionele maker die werkzaam is in de culturele en creatieve sector in Limburg, gaat vanaf donderdag 24 juni tijdelijk dicht.
24 juni 2021
Tijdelijke stop Cultuur Innovatie Fonds Limburg

We hebben deze maatregel moeten nemen, omdat er geen budget meer is. Sinds de start op 1 maart zijn er meer dan 130 aanvragen binnengekomen van makers uit heel Limburg. Daarvan hebben uiteindelijk meer dan 60 makers een financiële ondersteuning ontvangen.

Grote impact

Door de coronacrisis verkeren veel culturele en creatieve makers in Limburg in zwaar weer. Landelijk zijn verschillende regelingen getroffen voor gezelschappen en cultuurpodia. Voor de ongebonden cultuurmaker was er echter nauwelijks ondersteuning.

Het Cultuur Innovatie Fonds Limburg is begin dit jaar opgericht door Cultuur in Bedrijf Limburg, het Prins Bernhard Cultuurfonds Limburg en het Elisabeth Strouven Fonds. Gezamenlijk hebben zij meer dan € 350.000,00 opgehaald voor de makers in Limburg.

“Het primaire doel van het Cultuur Innovatie Fonds Limburg is de creativiteit, die volop aanwezig is in onze provincie, te behouden, het Cultuur Innovatie Fonds Limburg stimuleert vooral projecten die passen bij ‘het nieuwe NU’. Denk aan projecten die het publiek on- en offline kan beleven, speciaal werk voor bijzondere doelgroepen of design en productontwikkeling met duurzame en circulaire materialen. Het is geweldig om te zien dat de projecten die een bijdrage krijgen, hoe klein ze soms ook zijn, een grote impact hebben. Dat het fonds nu tijdelijk sluit is natuurlijk erg jammer, maar indien er voldoende middelen zijn, willen we in september of oktober weer open gaan”, aldus Nicolle van Lith en Joery Wilbers.

Indien het fonds weer open gaat informeren wij u via de website over de heropening.

Heb je vragen? 

Mail dan naar info@cibl.nl

CIFL

CIFL is een tijdelijk noodfonds dat is opengesteld op 1 maart 2021 en loopt tot 1 december 2022 of zolang het budget het toelaat (zie reglement). Op dit moment is het fonds gesloten.