Tussenstand burgerinitiatief ‘Doe mee met je AOW’: bijna een miljoen opgehaald

Het Burgerinitiatief ‘Doe Mee Met Je AOW’ waarin AOW’ers worden opgeroepen om het vakantiegeld van de AOW geheel of gedeeltelijk over te maken naar de culturele sector is een succes. Inmiddels is er al bijna een miljoen euro opgehaald. Meer dan 3500 AOW’ers hebben inmiddels geld overgemaakt naar het initiatief. De actie loopt nog tot 20 juni.
Amsterdam, 27 mei 2020
Tussenstand burgerinitiatief ‘Doe mee met je AOW’: bijna een miljoen opgehaald
Fotocredits:
Initiatiefnemers Corine en Hein Muller bij Nieuwsuur

Minister Ingrid van Engelshoven van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap heeft laten weten dat zij het bedrag dat wordt opgehaald, zal verdubbelen.

Corine en Hein Muller die samen met een groep van meer dan 80 AOW’ers het initiatief namen om op deze manier de culturele sector te steunen, zijn blij met de hoeveelheid geld die wordt gedoneerd: ‘Onze oproep slaat aan. Wat een geweldige opbrengst tot nu toe! We hopen dat de komende weken nog veel meer mensen geld gaan geven zodat we zoveel mogelijk mensen binnen de culturele sector te hulp kunnen komen’.

De oproep is nadrukkelijk gericht aan die groep ouderen die AOW ontvangen, in een financieel stabiele positie verkeren en het vakantiegeld kunnen missen.

Hartverwarmend

Acteur Gijs Scholten van Aschat, ambassadeur van de actie. Foto: ANP

Acteur Gijs Scholten van Aschat is als ambassadeur betrokken bij de actie. 'Geweldig en hartverwarmend dat ons publiek ons op deze manier helpt te overleven. Hopelijk volgen er nog veel donaties en gaan we op weg naar een prachtig eindbedrag op 20 juni’.

Het Cultuurfonds zorgt ervoor dat het geld dat met deze actie wordt opgehaald daar terecht komt waar het nu het hardst nodig is: bij culturele makers die geen langdurige subsidie krijgen. Het gaat om kunstvormen van professionele theatermakers, musici, beeldend kunstenaars, curatoren, spoken word artists, dansers en vele andere makers die cultuur levend houden. De ontvangen donaties van de actie komen volledig ten goede aan deze initiatieven. 

Besteding ingezameld geld: het Cultuurmakersfonds

Met op dit moment een budget van twee miljoen euro opent het Cultuurmakersfonds donderdagochtend 11 juni om 9:00 uur het online aanvraagloket. Kijk voor meer info alvast op www.cultuurfonds.nl/voorwaarden-cultuurmakersfonds.

Lees het interview met de initiatiefnemers of kijk op doemeemetjeaow.nl. Voor meer informatie over aanvragen: www.cultuurfonds.nl/overige-regelingen.