Uitreiking Cultuurprijs Zuid-Holland 2020 verplaatst naar 27 november

Woordkunstenaar Elten Kiene (1984) zou op vrijdag 17 april de Cultuurprijs Zuid-Holland 2020 van het Cultuurfonds uitgereikt krijgen. In verband met de huidige corona-maatregelen is besloten de uitreiking te verplaatsen naar vrijdag 27 november 2020.
Den Haag, 11 juni 2020
Uitreiking Cultuurprijs Zuid-Holland 2020 verplaatst naar 27 november
Fotocredits:
Elten Kiene

De Cultuurprijs Zuid-Holland is bestemd voor iemand die een voortrekkersrol vervult op een specifiek werkterrein van het fonds in de provincie Zuid-Holland. In 2020 staat het werkterrein literatuur centraal. Kiene is gekozen tot winnaar, omdat hij erin slaagt literaire programma’s voor een breed publiek toegankelijk te maken en (jonge) poëzieperformers succesvol begeleidt. 

Aan de prijs is een geldbedrag van 15.000 euro verbonden en de winnaar ontvangt tevens een trofee. De Cultuurprijs wordt uitgereikt in het Dolhuis te Dordrecht door Jaap Smit, voorzitter van de afdeling Zuid-Holland en tevens commissaris van de Koning in deze provincie.

Over de Cultuurprijs Zuid-Holland 

De Cultuurprijs Zuid-Holland is in 2016 voor het eerst uitgereikt en wordt tweejaarlijks toegekend aan een in Zuid-Holland gevestigd of daar werkzaam persoon, die blijk geeft van excellentie in één van de kunst- of ontwerpdisciplines, erfgoed, natuur of educatie op die terreinen. Eerdere winnaars van de Cultuurprijs Zuid-Holland zijn Rachelle Eerhart (natuur, 2016) en Tom Hazenberg (mobiel erfgoed, 2018).