Uitzonderlijk jazztalent in Den Bosch tijdens Conservatorium Talent Award

Acht Nederlandse conservatoria vaardigen hun beste eindexamenkandidaat af voor Conservatorium Talent Award. Op zaterdagmiddag 18 mei strijden de jazztalenten om de award in de Verkadefabriek in De Bosch. Kom luisteren!
16 april 2019
Uitzonderlijk jazztalent in Den Bosch tijdens Conservatorium Talent Award
Fotocredits:
CTA Winnaar 2018: Prashant Samlal

Kom naar de Conservatorium Talent Award!
Goed nieuws voor alle jazzliefhebbers: overdag is dit unieke concours van 11:00 tot 18:00 uur gratis te bezoeken. De winnaar zal ‘s avonds tijdens een besloten bijeenkomst de award ontvangen uit handen van de voorzitter van Cultuurfonds Noord-Brabant, Wim van de Donk. De laureaat ontvangt een geldprijs voor een talent-ondersteunende activiteit zoals een masterclass aan een buitenlands conservatorium. Bovendien speelt de winnaar op zaterdag 8 juni op het podium aan de Markt tijdens Jazz in Duketown.

Finalisten 2019
De finalisten van dit jaar zijn: Daniël van der Duim (Arnhem), Ante Medic (Utrecht), Daphne Horsten (Tilburg), Jens Meijer (Rotterdam), Simon Kalker (’s-Gravenhage), Jurgen Scholtanus (Zwolle), Mo van der Does (Amsterdam) en Louise van den Heuvel (Maastricht). 

Jury
De jury staat onder leiding van Aad van Nieuwkerk en wordt bijgestaan door Bartho van Straaten, Rob Horsting, Sophie Blussé en Benjamin Herman. De veelbelovende talenten worden beoordeeld op instrumentbeheersing, samenspel met het ensemble, compositiebehandeling, onderscheidingskracht en presentatie.

Eerdere winnaars
Deze prestigieuze prijs is voor de achtste keer onderdeel van Jazz in Duketown. De prijs heeft de afgelopen jaren winnaars opgeleverd die inmiddels zijn doorgestoten tot de Nederlandse jazz-top: Prashant Samlal (2018), Sanne Rambags (2017), Lizzy Ossevoort (2016), Sebastiaan van Bavel (2015) en Maarten Hogenhuis (2014). 

Workshops
Het Cultuurfonds Noord-Brabant verbindt zich dit jaar voor het eerst aan deze competitie met landelijke allure. Onderdeel van de samenwerking is een viertal workshops om het Brabantse muziekonderwijs een impuls te geven. Laureaten van de Conservatorium Talent Award verzorgen deze workshops samen met muzikanten van het Jazz Orchestra of the Concertgebouw voor studenten van muziekscholen in de vier Brabantse regio’s.