W-ISH FONDS: talentontwikkeling voor urban makers

Het W-ISH Fonds is een fonds op naam van ISH Dance Collective dat is ingesteld met een startkapitaal van 75.000 euro, als onderdeel van de Prins Bernhard Cultuurfonds Prijs 2020. Het Cultuurfonds en ISH ondersteunen met dit fonds op naam talentontwikkeling voor makers in de hiphopdans en de urban sports. Ben jij een getalenteerde maker en heb jij een te gek plan? Doe dan nu een aanvraag!
2 februari 2022
W-ISH FONDS: talentontwikkeling voor urban makers
Fotocredits:
ISH DANCE COLLECTIVE

W-ISH Fonds ondersteunt projecten voor opkomend talent in hiphopdans en andere urban sportsMakers kunnen nu een aanvraag indienen voor een project waarbij de artistieke ontwikkeling van henzelf als talent centraal staat. 

Voor wie?

  • De aanvrager is als maker actief in hiphopdans en de urban sports (inclusief straatsporten als freerunning, BMX of skaten).
  • De aanvrager heeft in een specifieke discipline een aantoonbaar niveau bereikt binnen een stedelijke, landelijke of internationale context.
  • De maker wordt bij het project begeleid door een relevante professional en/of een professionele organisatie die actief is in de hiphopdans of urban sports.
  • De aanvrager is gevestigd en actief in Nederland.
  • Een maker kan maar één keer een bijdrage krijgen uit het W-ISH Fonds.

Aanvragen

Alle criteria, en de procedure voor aanvragen vind je op op een aparte pagina op onze website. Tot 28 maart 2022 kan een aanvraag worden ingediend door het aanvraagformulier in te vullen. Stuur dit formulier met projectplan en de bijbehorende begroting naar theater@cultuurfonds.nl.

Over ISH DANCE COLLECTIVE

ISH is een danscollectief dat een brug slaat tussen klassieke kunstvormen en disciplines uit de straatcultuur. Onder leiding van choreograaf Marco Gerris laat cross-over dansgezelsschap ISH verschillende disciplines van street culture en andere kunstvormen zien in unieke en dynamische voorstellingen. Ook geeft ISH demonstraties en workshops op festivals, scholen en bedrijven. Bovendien biedt het dansgezelschap educatietrajecten aan over actuele onderwerpen, welke vaak als inspiratiebron worden gebruikt in de voorstellingen. In 2020 won ISH de Prins Bernhard Cultuurfonds Prijs