Win de uitgave over het gedeelde cultureel erfgoed in Amsterdam en Suriname!

In dit boekje van Stadsherstel is te lezen hoe Stadsherstel Amsterdam en Stadsherstel Suriname zich met steun van het Cultuurfonds gezamenlijk en afzonderlijk inzetten voor de historische gebouwen in hun stad. We verloten 15 exemplaren!
Actie: 20 mei 2019
Win de uitgave over het gedeelde cultureel erfgoed in Amsterdam en Suriname!

Themafonds Surinaams Erfgoed
Stadsherstel Amsterdam, Stadsherstel Suriname en het Cultuurfonds brengen elk hun specifieke expertise in voor het speciale Themafonds Surinaams Erfgoed voor restauratieprojecten van historische panden in Suriname. Zo redden ze samen Surinaams erfgoed!

Stadsherstel Amsterdam
Stadsherstel Amsterdam redt al ruim 60 jaar monumenten en beeldbepalende panden door deze zorgvuldig te restaureren en hierna een passende bestemming te geven en te verhuren. Deze jarenlange kennis wordt ook met Stadsherstel Surinamegedeeld om historische panden te restaureren in Suriname.

Stadsherstel Suriname
Stadsherstel Suriname heeft het doel om de unieke gebouwen van Suriname te behouden en richt zich behalve op monumenten, ook op karakteristieke historische gebouwen zonder monumentenstatus die wel beeldondersteunend zijn in de oude binnenstad. Er zijn door hen al vier panden gered en gerestaureerd in Paramaribo. 

Afbeelding van een typisch Surinaams huisje met symmetrische gevel, meestal met de nok naar de straat, op pagina 49.

Winactie
We mogen 15 exemplaren verloten onder onze donateurs. Wilt u kans maken? Stuur dan vóór 1 juni een mail naar acties@cultuurfonds.nl met in de onderwerpregel ‘Stadsherstellen' en in de mail uw naam en adres. 

Nog geen donateur? Meedoen met onze acties én cultuur, natuur en wetenschap steunen kan al voor € 5 per maand.