Win het boek 'Everyone a photographer'

Aan het eind van de negentiende eeuw gingen mensen voor het eerst zélf met kleine handcamera’s hun dagelijks leven vastleggen. Mattie Boom, conservator fotografie van het Rijksmuseum onderzocht de afgelopen jaren honderden foto’s voor haar promotieonderzoek naar de opkomst van amateurfotografie in Nederland. We verloten 5 exemplaren van haar rijk geïllustreerde proefschrift!
Actie: 17 mei 2019
Win het boek 'Everyone a photographer'

'Iedereen fotografeert' in het Rijkmuseum
‘Iedereen fotografeert’, zo luidde in 1900 de slogan waarmee de Amsterdamse fotohandelaar Joan Guy de Coral aanmoedigde om zelf te gaan fotograferen en een handcamera te kopen. De ontwikkeling van fotografie raakte in een stroomversnelling. Fotografie werd directer, sneller en dynamischer. De bevindingen van Mattie Boom zijn tot en met 10 juni 2019 te zien in de tentoonstelling 'Iedereen Fotografeert' in het Rijksmuseum.

Publicatie
Bij de tentoonstelling verschijnt het boek 'Everyone a Photographer': een rijk geïllustreerde, Engelstalige bewerking van het proefschrift van conservator fotografie Mattie Boom, met niet eerder gepubliceerde foto’s. Het ontwerp is gedaan door Irma Boom.

Winactie
We mogen 5 exemplaren verloten onder onze donateurs. Wilt u kans maken? Stuur dan vóór 21 juni een mail naar acties@cultuurfonds.nl met in de onderwerpregel ‘Everyone a photographer' en in de mail uw naam en adres. 

Nog geen donateur? Meedoen met onze acties én cultuur, natuur en wetenschap steunen kan al voor € 5 per maand.