Winactie: Delft Chamber Music Festival

Het Delft Chamber Music Festival is een van de meest toonaangevende en vooruitstrevende kamermuziekfestivals in Nederland. Met avontuurlijke kamermuziekprogramma’s, uitgevoerd door internationale topmusici, in de historische setting van Delft veroveren het festival de harten van het publiek. Maak als donateur kans op kaarten!
23 juni 2022
Winactie: Delft Chamber Music Festival

Delft Chamber Music Festival

Het Delft Chamber Music Festival viert deze zomer van woensdag 27 juli tot en met zondag 7 augustus zijn 25-jarig jubileum. Sinds 2021 is pianiste Nino Gvetadze artistiek leider. Zij nodigt deze zomer de wereldtop van de klassieke muziek uit om tegen het historische decor van Delft en omgeving te musiceren. Het festival heeft als thema 'Mensen en verhalen'. Naast concerten in Museum Prinsenhof Delft vinden ook weer enkele publiekslievelingen op andere locaties in Delft plaats. Zo zijn er het Marktconcert (met Rotterdam Sinfonia onder leiding van Conrad van Alphen), de Jong Talent Route (met winnaars van diverse concoursen) en de Stoelendansconcerten in Midden-Delfland.  

Winactie

Wij mogen 10 kaarten weggeven voor het concert op donderdag 28 juli om 16:00 uur: Dohnányi, pianist en componist. Het concert vindt plaats in de Van der Mandelezaal van Museum Prinsenhof Delft.

De Hongaarse componist Ernő Dohnányi, geboren in Bratislava, had een gecompliceerd leven. Hij werd ervan beschuldigd onder invloed van nazi's te zijn, maar werd later volledig vrijgesproken. Als een ‘vergeten held van het Holocaust-verzet’ slaagde hij erin vele levens van Joodse muzikanten te redden in de jaren dat hij directeur was van de Liszt Academy of Music en dirigent van de Budapest Philharmonic. We kennen zijn muziek, zijn bijzonder muzikale taal, maar hij was ook een uitstekend pianist was. Een van de stukken die hij heel vaak uitvoerde en die hem beroemd maakte als pianist was Beethovens Pianoconcert nr. 4. Zijn laatste openbare optreden was in Florida University, waar hij dit concert dirigeerde met zijn promovendus als solist. 

Wil jij kans maken? 

Stuur dan vóór dinsdag 18 juli 2022 een mail naar acties@cultuurfonds.nl met in de onderwerpregel 'Delft' en in de mail je naam en adres, en maak kans!