WINACTIE: Hoveniers van Oranje

De tuinen van de prinsen en prinsessen van Oranje waren toonaangevend in de zeventiende eeuw. Ze werden onderhouden door hoveniers en ander personeel. Op basis van intensief archiefonderzoek heeft Lenneke Berkhout deze mensen kunnen identificeren. Wil je alles weten over hun werkzaamheden en band met de Oranjes? Maak als donateur kans op een exemplaar van 'Hoveniers van Oranje'.
Deze actie eindigt op 12/12/2022.
WINACTIE: Hoveniers van Oranje

Lenneke Berkhout beschrijft de verantwoordelijkheden, de (financiële) positie, de relatie met de prins(es) van Oranje en de veranderingen die in de loop van de tijd optraden. De hoveniers hielden zich onder andere bezig met de teelt van groenten en fruit, de aanleg van parterres, de verzorging van uitheemse planten en de 'broeikunst'. Zij speelden ook een rol in de professionalisering van het hoveniersvak, de ontwikkeling van nieuwe technieken en de (internationale) uitwisseling van horticulturele kennis. Berkhout schetst een kleurrijk beeld van de dagelijkse gang van zaken in en om de tuinen, van een prinses die haar hoveniers zeer waardeerde tot een snoeischaar voor de Franse koning als vredesgeschenk.

Hoveniers van Oranje van Lenneke Berkhout is mede mogelijk gemaakt door een bijdrage van het Cultuurfonds en is uitgegeven door Uitgeverij Verloren.

Winactie

We mogen 5 boeken verloten onder onze donateurs. Wil je kans maken? Stuur dan vóór dinsdag 12 december 2022 een mail naar acties@cultuurfonds.nl met in de onderwerpregel ‘Hoveniers van Oranje' en in de mail je naam en adres.

Niet gewonnen? Volgende keer beter! Dit boek kun je ook bestellen via Uitgeverij Verloren.