Winactie: Keizer zonder Kleren

De Spelersfederatie is een nieuw ensemble voor de grote zaal van autonome toneelspelers, -schrijvers en -makers zonder vaste regisseur. De Spelersfederatie speelt 'Keizer zonder Kleren' naar het sprookje over de kledingloze Keizer, in de geest van Molière die, in 2023, 350 jaar dood is. Maak als donateur van het Cultuurfonds kans op kaarten.
Winactie: Keizer zonder Kleren
Fotocredits:
Barbara Raatgever

Het verhaal 

Er is een kasteel op een onbekende plek hier ver, ver, dichtbij, waar ze leven volgens de oudste tradities en gebruiken. Als je vraagt waarom iets gaat zoals het gaat, is het antwoord steevast: “omdat we dat al jaren zo doen”. De tradities worden elk jaar net iets heftiger en radicaler maar niemand durft er iets van te zeggen. Dan komt er een vreemd jong gezelschap aan op het kasteel. Ze komen van een heel ander oord, waar alles anders gaat, het leven moderner is. Ze vertegenwoordigen de stem van de toekomst die roept: “Maar keizer, u bent NAAKT!”

Molière putte sterk uit de Comédia Dell’arte en schotelde zijn publiek archetypes voor die de dwaasheden van het menselijk ras portretteerden. Verwacht extravagante jurken, pruiken, valpartijen, hypocrisie en leugens om bestwil.

Het is een tijd van omwentelingen, van scherpe tegenstellingen en een verzet van een oude orde tegen nieuwe inzichten en een nieuwe generatie. In de voorstelling Keizer zonder Kleren, tonen we de werking van de stok in het wiel, de kleine gebeurtenis die er uiteindelijk toe leidt dat de heersende macht, die vastgeroest zit in zijn eigen idee over hoe het ‘heurt’ te zijn, van zijn troon valt, door een ogenschijnlijk onschuldige vraag van buitenaf.

De Spelersfederatie

De Spelersfederatie is een nieuw ensemble voor de grote zaal van autonome toneelspelers, -schrijvers en -makers zonder vaste regisseur. De toneelspelersploeg staat centraal. Dat is niet alleen een artistieke keuze, het is ook een ideaal. De Spelersfederatie draait de machtsstructuren om. Ze brengen nieuw repertoire van Nederlandstalige toneelschrijvers en radicale bewerkingen van bestaande stukken. Komedie het uitgangspunt is. Ze willen grenzeloos toneel maken, voor alle lagen van de samenleving, wars van iedere scheiding tussen klassiek en modern toneel, tussen volksvermaak en intellectualisme, tussen folly en serieux.

Bijdrage Cultuurfonds

Het Cultuurfonds heeft 20.000 euro bijgedragen aan de voorstelling vanwege de toegankelijkheid van de voorstelling, de politieke laag en het betrekken van amateurspelers.

Winactie

Wil jij kans maken op tickets voor de première op 19 februari? We mogen 4 x 2  tickets weggeven voor de Keizer zonder Kleren aan donateurs. Stuur vóór zondag 5 februari een mail naar acties@cultuurfonds.nl met in de onderwerpregel 'Keizer zonder Kleren' en in de mail je naam en adres, en maak kans!