WINACTIE: Paul Celan - Verzameld werk

Wij geven 3 exemplaren weg van het verzamelde werk van één van de belangrijkste dichters van de vorige eeuw. De radicale poëzie van Paul Celan weet na 50 jaar nog steeds te raken. Het gehele dichtwerk van Celan is sinds eind 2020 weer in Nederlandse vertaling beschikbaar. Ton Naaijkens heeft zijn eerdere vertaling van de verzamelde gedichten uit 2013 volledig herzien.
WINACTIE: Paul Celan - Verzameld werk

Paul Celan, geboren in 1920 als enigst kind van Roemeens Joodse ouders, heeft een tumultueus leven gehad. Hij leefde in Oostenrijk en lange tijd in Frankrijk. Zijn ouders werden door de nazi's vermoord en hijzelf ontsnapte in een werkkamp ternauwernood aan de dood. Toch heeft hij in zijn toch korte leven veel en vooral prachtig werk gemaakt. In 2020 is hij honderd jaar geleden geboren en vijftig jaar geleden gestorven. Hij stierf in 1970 door in de Seine te springen. 

'Celan's werk is een herdenking. Het is de indringende uitdrukking van verwantschap, betrokkenheid en liefde. Het geeft zich niet zomaar prijs, maar eenmaal aangekomen beklijft elk afzonderlijk woord.'

- Singel Uitgeverijen

Na vele jaren niet beschikbaar te zijn geweest, zijn Celans gedichten nu weer leverbaar in een door de vertaler geheel herziene uitgave.

Winactie

We mogen 3 boeken verloten onder onze donateurs. Wil je kans maken? Stuur dan vóór dinsdag 11 mei 2021 een mail naar acties@cultuurfonds.nl met in de onderwerpregel ‘Paul Celan' en in de mail je naam en adres.

Niet gewonnen? Volgende keer beter! Dit boek kun je ook bestellen via www.singeluitgeverijen.nl/.