Winactie: 'Shooting the tiger'

'Shooting the Tiger' is een fotoproject en boek van Xiaoxiao Xu over het betoverende fenomeen Shehuo, een traditioneel Chinees feest dat het einde van het Chinese Nieuwjaar markeert. Maak als donateur kans op dit prachtige fotoboek!
Deze actie eindigt op 18/10/2022.
Winactie: 'Shooting the tiger'

Shooting the Tiger is een fotoboek over het traditioneel Chinees feest Shehuo, een uiting van verschillende vormen van volkskunst die worden uitgevoerd op het platteland in Noordwest-China. Shehuo dateert uit de Zhou Dynastie, van 1046 tot 256 voor Christus. She betekent ‘God van het Land’ en huo staat voor ‘het vuur’. Het vuur dat de boze geesten van het land verdrijft, waarna de God van het Land zegeningen brengt. Door middel van theatervoorstellingen, liederen en acrobatiek bidden boeren zegeningen af voor een overvloedige en vruchtbare oogst.

Shehuo eert de rol van de bodem als schepper van voeding, van familiebanden, van culturele uitingen en tradities. Het is het festival dat, terwijl het het einde van de winter aankondigt, de warmte van de lente verwelkomt, de vreugde van bloeiende bomen.

Winactie

Wil jij kans maken een fotoboek? We mogen een aantal exemplaren weggeven aan onze donateurs. Stuur vóór dinsdag 18 oktober 2022 een mail naar acties@cultuurfonds.nl met in de onderwerpregel 'Tiger' en in de mail je naam en adres, en maak kans!