Winactie: Springtij: gedichten over het leven met TBS

In de zomer van 2020 mocht Tsead Bruinja, als Dichter des Vaderlands, op uitnodiging van de Pompestichting met tbs'ers en hun behandelaars spreken. Dat werden openhartige conversaties over hun jeugd, hun leven in de kliniek en de problemen waar ze tegen aanlopen. Op basis van deze gesprekken schreef Bruinja teksten die hij omschrijft als documentairepoëzie. Wij hebben 4 exemplaren te verloten onder onze donateurs!
Winactie: Springtij: gedichten over het leven met TBS

In de prachtige dichtbundel Springtij komen de mensen die verblijven in een tbs-kliniek zelf aan het woord, in hun eigen taal. Mensen die een vreselijk delict hebben begaan, maar ook mannen en vrouwen met wie we verlangens, dromen en ambities delen.

Deze publicatie is mede tot stand gekomen dankzij een bijdrage van het door het Prins Bernhard Cultuurfonds beheerde Pijlfonds en dankzij een bijdrage en de medewerking van de Pompestichting. De Dichter des Vaderlands wordt gefaciliteerd door het Nederlands Letterenfonds, de Stichting Lezen en de Stichting ddv.

Winactie

Wil je meegenomen worden in de bijzondere wereld van deze personen die soms moeilijk te begrijpen lijken? We mogen vier exemplaren van dit ontwapenende werk verloten onder onze donateurs. Stuur vóór dinsdag 9 maart 2021 een mail naar acties@cultuurfonds.nl met in de onderwerpregel 'Springtij' en in de mail je naam en adres, en maak kans op deze prachtbundel.