Winactie: Willem van de Velde & Zoon

De catalogus Willem van de Velde & Zoon neemt je mee naar de Noordelijke Nederlanden rond 1600, toen de handel en scheepvaart aldaar bloeide als nooit tevoren. Deze bedrijvigheid van schepen op het water en in de vele havens vormde een nieuwe, onuitputtelijke inspiratiebron voor schilders die de zee als onderwerp kozen. Onder deze zeeschilders bevonden zich vader en zoon Willem van de Velde. Maak als donateur nu kans op de overzichtscatalogus 'Willem van de Velde & Zoon'.
Deze actie eindigt op 24/08/2022.
Winactie: Willem van de Velde & Zoon

Vijftig jaar lang werkten vader en zoon Willem van de Velde nauw samen, eerst vanuit hun Amsterdamse winkel en vanaf 1673 aan het hof van de Engelse koningen Karel II en Jacobus II. Met hun oog voor detail en ondernemingstalent groeiden zij uit tot de meest vooraanstaande zeeschilders van de zeventiende eeuw.

Ruim zeventig jaar heeft het schildersatelier van Willem van de Velde & Zoon bestaan. Hun productiviteit in die periode was ongekend, zij maakten naar schatting meer dan 2500 tekeningen en 800 schilderijen. Hun kunstwerken zijn tegenwoordig te vinden in de collecties van alle belangrijke musea ter wereld. Het werk van de Van de Veldes symboliseert de bloeiperiode van de Nederlandse zeeschilderkunst. Hun vertrek in de winter van 1672 naar Engeland markeerde ook het einde van een periode waarin Nederlandse zeeschilders, net als de oorlogsvloot die zij hun leven lang verbeeldden, in artistieke zin de dienst uitmaakten. 

Stap met de catalogus Willem van de Velde & Zoon binnen in de boeiende maritieme wereld van Willem van de Velde & Zoon.

Winactie

Wil jij kans maken op deze bijzondere publicatie? Stuur vóór dinsdag 16 augustus 2022 een mail naar acties@cultuurfonds.nl met in de onderwerpregel 'Willem' en in de mail je naam en adres, en maak kans! Niet gewonnen? Je kunt de publicatie bestellen via de website van uitgeverij Thoth.