Zinderende Zomertips

Het is zomer en of je nou dol bent op de zon of juist helemaal niet; er is genoeg te doen! Inspiratie doe je op met door het Cultuurfonds gesteunde exposities, muziek, festivals, kasteeltuinen en podcasts!
5 juli 2022
Zinderende Zomertips
Fotocredits:
Caprera

Heb jij een tip voor ons van een must see? Mail dan naar webredactie@cultuurfonds.nl. Samen houden we cultuur levend! Dat doet het Cultuurfonds inmiddels al 80 jaar en dat kunnen we blijven doen dankzij de steun van tienduizenden cultuurliefhebbers, stichtingen en bedrijven. Sluit je nu bij ons aan.

Jong Metropole - East meets West

Jong Metropole toert deze zomer door Nederland met een programma waarin onder leiding van Tom Cohen de muziek uit de westerse muziekbibliotheek samensmelt met de muziek uit o.a. de Arabische traditie. Daarnaast zal ook een nieuwe compositie van Kika Sprangers, de Rogier van Otterloo Award winnaar uit het programma Jong Metropole 2021, in première gaan.

5 augustus - Caprera, Bloemendaal
6 augustus - Radio Kootwijk
7 augustus - Zuiderparktheater, Den Haag

Festival Schijt aan de Grens


Schijt aan de Grens is een cultureel festival dat een podium biedt aan regionale kunst & cultuur. Inmiddels zal de vierde succesvolle editie plaatsvinden op 27 en 28 augustus 2022. Het is een gratis toegankelijk festival met verrassende acts door graffitikunstenaars, dj’s, verhalenvertellers, bands, beeldend kunstenaars, dans, culinaire tentjes en nog veel meer.

Dit jaar heeft Schijt aan de Grens in Overloon de primeur van een open podium. Onder het motto ‘theater van de grenzeloze uitdaging’ biedt het podium beginnende artiesten laagdrempelig de kans om voor publiek op te treden.

Meer weten? Kijk op hun website!

Rondleiding Kasteel Borgharen

Elke zaterdag is er om 10:15 en 13:15 een rondleiding bij Kasteel Borgharen in Borgharen - Maastricht. Kasteel Borgharen is een van oorsprong middeleeuws kasteel gelegen aan de rivier de Maas in het dorp Borgharen in het noorden van de gemeente Maastricht. Het kasteel, de kasteelhoeve, de pachthoeve en de tuinen, inclusief diverse poorten, hekken, kademuren en bruggen, vormen een cluster van rijksmonumenten. Momenteel wordt onder andere de torenkamer gerestaureerd met een prachtige bijdrage van het Cultuurfonds. 

Utrecht Zingt festival Leading Voices

ZIMIHC organiseert samen met de European Choral Association (ECA) het Utrecht Zingt festival Leading Voices van 27 – 31 juli 2022. Een heel nieuw evenement voor iedereen die van zingen houdt. Het evenement vindt plaats vanwege de viering van 900 jaar stadsrechten in Utrecht en vindt plaats op allerlei plekken in de stad. Er zijn workshops, concerten, lezingen en nog veel meer. 

Batenburg Baroque

Batenburg Baroque is een nieuw driedaags nazomerfestival voor klassieke muziek van 26 t/m 28 augustus. Van opera aria’s tot slaapliedjes, van getokkelde dansjes tot virtuoze vioolsonates. Kom je van ver of woon je om de hoek, ga je wekelijks naar concerten of ben je nooit eerder naar barok geweest. Batenburg Baroque is er voor iedereen.

Een nieuw festival in de bocht van de Maas, waar je buiten de hectiek van de randstad, op het hoogste niveau van (klassieke) muziek geniet.  

Podcast: ‘Moestuinen met historische wortels’

Door het hele land krijgen historische moestuinen bij kastelen en buitenplaatsen een nieuw leven: van een middeleeuwse kruidentuin, een warmoeshof tot een moderne zelfoogstmoestuin. Schrijfster Josephine Rombouts duikt in de podcastserie 'Moestuinen met historische wortels' van sKBL in de geschiedenis van deze oude tuinen. Geniet na het luisteren extra vanuw bezoek aan de historische moestuinen.